Gecen aylarda forumda mevduat basliginda okumustum saniyorum. Bir forumdas herkes malina sahip ciksin '' dolarin fiyati belli degil(gercegi yansitmiyor) dolayisiyla malin fiyatida belli degil '' tarzinda bir cumle yazmisti. Bulamadim simdi.
Gecen aylarda forumda mevduat basliginda okumustum saniyorum. Bir forumdas herkes malina sahip ciksin '' dolarin fiyati belli degil(gercegi yansitmiyor) dolayisiyla malin fiyatida belli degil '' tarzinda bir cumle yazmisti. Bulamadim simdi.
Ýlber Ortaylý 30 yýl içinde nüfus problemi ortaya çýkacak demiþ:
https://t24.com.tr/haber/prof-dr-ort...ikacak,1049647
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýlber Ortaylýnýn bahsettiði duruma ek olarak, etrafta beyne pýhtý atmasýndan dolayý önce felç olan, sonra da ölen kiþi sayýsý hýzla artýyor.
Geçen ay vefat eden dayýmýn evine 2 gün önce ziyarete gittik.
Ölüm sebebini sorduk, önce beyne pýhtý atmýþ, felçten dolayý konuþamaz olmuþ. Sonra da kýsa sürede rahmetli olmuþ.
Ayný durum þu an 3 komþumda var.
Þu an pýhtý sebebiyle felçliler. Ne kadar yaþayacaklar Allah bilir.
Ve çok ilginçtir, dün facebookta bir amatör balýkçýlýk grubunun videosundaki diyalogda duydum. Adam diyor uzun zamandýr yoktun, öteki diyor babamý kaybettik. Beynine pýhtý atmýþ, ameliyat oldu ama kurtulamadý.
Pýhtý, pýhtý, pýhtý, her yerde pýhtý muhabbeti.
2 yýl öncesine kadar hiç duymadýðýmýz bir sebepten, þimdi insanlar patýr patýr ölüyor.
Pýhtýnýn sebebi hakkýnda yorum yapmayacaðým.
Bas bas baðýrdýk forumlarda. Götümüzü yýrttýk.
Kimi anladý, kimi bizi zýr cahil olmakla suçladý.
Þimdi üzülerek durumu izliyorum.
Birkaç sene sonraki nüfusumuz nasýl olacak cidden ben de merak ediyorum.
Son düzenleme : djoz; 01-08-2022 saat: 12:30.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Hep söylüyoruz. Türk nüfusu azalýyor. Kimse çocuk yapmýyor üstüne de Arap Afgan istemeyiz deniliyor.
Çözüm ne diyorsun, nüfus 25 milyona insin öyle çözülür diyor.
Yahu Anadolu'dayýz. Tarihi boyunca boþ kalmýþ mý kalmasý mümkün olmuþ mu Rumlar ihmal edince aynen biz gelip doldurmamýþ miyiz boþluðu? Ondan önce milyon tane kavim gelip geçmemiþ mi uðruna savaþmamýþ mý?
Nasil düþecek bu nüfus? Düþer mi abicim ayrýca sanayicisi bankacýlýðý sektörleri ekonomisi olan kocaman devlet var. Ýmparatorluk bakiyesi. Boþ kalamaz abi. Soru, kimin dolduracaðý.
Gelip Alman, Japon yerleþecek hali yok deðil mi gelecek olan milletler belli.
Aynen öyle.
Benim mesajýmýn üzerine "ne yani nüfus azalacak mý demek istiyorsun. O zaman ev sorunu çözülür" gibi düz mantýk kuracak kiþiler için, sizin mesajýnýz cevap niteliðinde oldu.
Ben de mesajýnýza þunu ekleyerek destekleyeyim. Surilerde ve afganlarda pýhtý yok, ve olmayacak. Olmasý için sebep yok.
Son düzenleme : djoz; 01-08-2022 saat: 13:16.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Sn djoz emlak konusunda yatýrým konusunda yazdýðýnýz her yazýyý aklýma uymasa da acaba ben mi yanýlýyorum diye ilgiyle okurum zaman zaman fikirlerimi sizin yazýlarýnýz nedeniyle deðiþtirdiðim de olmuþtur.Ama saðlýk konusu aþý konusu sizin uzman olduðunuz bir konu deðil.Ben altýncý aþýmý oldum 85 yaþýmdaki annem de öyle,ben doktorum yengem ve abim de doktor ikisi de prof hepimiz 6 aþý olduk.Aþý konusu ve bu hastalýk konusu ciddi,aþý olmak lazým,hastalýk da çok ama çok ciddiydi
son varyant o kadar öldürücü deðil,o yüzden son aþýya gerek var mý diye tereddüt ettim ama ne olur ne olmaz diye oldum,2 synovac 4 býontech liyim.Ayrýntý yazmýyacaðým,insanlar sýkýlýr,ama sizin hayatýnýzdaki ampirik amatör gözlemlerinizle karar verebileceðiniz bir konu deðil,bence siz de aþý olun.
Aþý tromboemboli yapar mý ne ölçüde yaygýn bir yan etkidir tam belli deðil,eski varyanta göre o etki olsa bile gözardý edilebilir fayda zarar denklemi açýsýndan aþý olmanýn daha aðýr bastýðý bir durumdu.Son varyant için belki de aþýya gerek olmayabilir ama gene de ne olur ne olmaz diye biz aþý olduk.
Yer Ýmleri