Originally Posted by
nosfecagri
Ben bedelli askerliðe karþýyým. Vergi affýna karþýyým. Erken emekliliðe karþýyým. Mahkum affýna karþýyým. Mantýksýz 0.64 krediye karþýyým. Kontrolsüz para basýmý enflasyona karþýyým.
Bütün millet bunlarla çok mutlu olduðu için de kalktým ülkeyi terk ettim. Kafama uymuyor herkes görevini yapsýn herkes dürüst olsun herkes hayat boyu çalýþsýn herkes kurallara uysun uymayan da af yok ceza çekeceðini bilsin istiyorum.
Öyle olmuyor, öyle olmuyorsa da bu bana uymuyor malesef.
Yukarýda yazdýðým þekilde olsun 1/10 maaþa gelir ömür boyu ülkem için emek veririm. Hiç gocunmam.
Olmadýðý zaman da kendimi aptal enayi gibi hissettiðim için parmaðýmý kýpýrdatmak gelmiyor. Popülizm ve popülist politikalarý siyasetin tüm kanatlarý iktidar muhalefet herkes benimsemiþ durumda. Sadaka kültürü tam gaz devam ediyor.
Bu sadaka kültürü ile ancak dilenci zihniyetli fakir zihniyetli bir topluma dönüþürüz.
Hayat zor! Ve bu zorluklarýn üstüne gidelim beraber aþalým hep beraber çalýþalým dediðimiz gün ise zincirleri kýrar özgür insanlar oluruz.
Ama herkes erken emekli olayým da alttan gelenler gebersin ben kurtulayým altta kalanýn caný çýksýn ben af olayým sonrakiler 70 sene çalýþsýn ben çocuk yapmayayým baþkasýnýn çocuðu bana baksýn diyorsa.
Kusura bakmazsanýz alttaki adam da alýr çoluðu çocuðu çeker gider. Afgan suriyeli geliyor yerimize sýkýntý yok.
Ülkede erken emeklilik mi kaldý. Yaþam beklentisi Alman gibi 85 yýl deðil… 75 yýl, 65 te emekli olsan 10 yýl emeklilik yapar… o da kuþ kadar emekli maaþýyla
Kastýn eyt konusu ise, o mevzu farklý…bir eyt Li olarak aþýrý talepkar da deðilim.. öne çekilen yýl kadar maaþ %2 düþsün diyorum..emeklilik boyunca az maaþ alayým diyorum.
Bunu da þunun için diyorum,, 20 yýldýr hakký yenenler için bir kesinti olmalý…yoksa büyük haksýzlýk olacak onlar için.
Bir þeyleri eleþtireceksen devleti eleþtir..mesela %33 kayýtsýz çalýþanlara göz yuman devleti…sonra da gelip emeklilik sistemi böyle yürümez filan demen tuhaf.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri