Newyorkta 1 milyon dolara taksi fiyatlarý vardý yýllar önce. Simdi 50 bin dolar etmiyor.
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
Newyorkta 1 milyon dolara taksi fiyatlarý vardý yýllar önce. Simdi 50 bin dolar etmiyor.
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk
Olmasý gerekende bu zaten. Serbest piyasaya ne zaman müdahale etsen orada rant verimsizlik pislik pahalýlýk hemen yeþerir. Þöyle ülkeye bakýyorum nerde bir bürokrasi devletçilik var orasý pislik içinde. Trt ye bakýyorum öyle, taksi plakalarýna bakýyorum öyle, belediyelerdeki arsa imar rantlarýna bakýyorum, devlet memuru atamalarýna, borsadaki devlet hisselerine, devlet bankalarýna, devlet okullarýna, devlet hastanelerine hepsi pislik içinde. Özel okullar özel hastaneler biraz daha kaliteli ancak onlarýn üzerindede bürokrasi hantallýðý var. Rekabet etmelerine izin verilmiyor. Thy devletin deðil özelin elinde olsa hiç abartmýyorum 3e 4e katlar. Devletçi zihniyet sadece mevcut iktidarda yok diðerlerinde de var. Halk ekmek açýp ucuz ekmek satýyor. Peki kar ediyormusun. Hayýr. Parayý nerden karþýlýyorsun. Tabiki benim cebimden. Devlet destek veriyor. Yahu ne devleti devlet diye biþey yoktur musluðun baþýndaki siyasetçi +bürokrat derebeyleri parayý saçýp savuruyorlar. Bu devletçilik yüzünden yakýn tarihte 2 süper güç rejim deðiþtirdi. Serbest piyasaya adým attýlar da biraz geliþtiler. Bizimkiler hala bundan ders almýyor. Arkadaþ hiçbiþey bilmiyorsan bak abd ye son 100 yýldýr bu adamlar süper güç. Ve þuandada güçlerinin zirvesinde. Niye diye kendine bir sor. Onlar emperyalist sömürgeci safsatalarýný bir kenara býrak iyice düþün. Göreceksinki adamlar özgürlükçü ve serbest piyasadan yana. Bu yüzden süper güç. Ve böyle giderse bir 100 yýl daha süper güç olarak kalýrlar. Çin geçecekmiþ, bu tutuculuk ve devletçilik anlayýþýyla biraz zor geçer. Serbest ekonomiye geçtiler ama özgürlük açýsýndan sýkýntýlar hala devam ediyor.
Neyse konuyu fazla daðýttým. Taksi plakasý serbest olmalý.Ýsteyen herkes taksicilik yapabilmeli. Böyle aptalca ve verimsiz bir iþ olur mu arkadaþ. Bu serbestiyet geldimi taksicilik mesleði tarihe karýþýr karýþmalýda. Koca istanbulda 1 milyon araç var ama 5 bin taksiye mahkumuz. Araki bulasýn.
Yer Ýmleri