geçen gün satlýk evler için emlakçý, inþaat firmasý ve ev sahipleriyle görüþtüm hepsi istisnasýz evin satýþ bedelinin %70'ini peþin %30'una kredi kullandýrýyor. örnek ev 2milyon 1,5milyon peþin banka ise 500bin için kredi çekebikirsin. bu örnekte kredi %25 oluyor matematiðim iyi merak etmeyin.
gelelim þu herkesin belki evimi belki bu þekilde alabilirim diye düþündüðü 0,69 15 yýl kredisine piyasada buna uygun ev yok olsa bile 2,8milyonluk ev için maks 1milyonluk kredi çektiriyor inþaat firmasý. tapuda ev 1milyon olarak görünüyormuþ. neden öyle deyince vergi için diyorlar. eee benim vergi daha maaþ yatmadan gidiyor bunlar nasýl böyle istediði gibi at koþturduðunu aklým almýyor. rahat rahat konuþabiliyorlar vergi kaçýrdýklarýný. ve istisnasiz bütün evler bu þekilde. biz nasýl ev sahibi olacaz o zaman.
maliyeye þikayet etsem liste 2km yol olur. ikinci el konut satýþlarý da bu þekilde. raiç bedel evin fiyatýnýn %20'si falan. ya raiç bedelce satýn evi ya da þuan ki fiyatý raiç bedel olarak güncelleyin. biz de 2milyon kredi çekebilelim. yok mu bu yamyamlarla uðraþacak bir siyasi parti. ya da maliye bakanlýðý ekip kursun böyle firmalarý kapatmakla tehdit etsin baskýn yapsýn soðan depolarýný basan ekip þuan boþtadýr onlarý emlaða trasfer edelim.
tokiye maaþ fazla diye giremedim, bu 0,69'a kredi pakete göre ev yok yani var da sana bana deðil yine bankada en az 2milyonu olana.
inþaat satýþ ofisinde çalýþanlar bile artýk dalga geçiyor halimize allah yardýmcýnýz olsun diyor at kafasý. tabi godoman herifle evlenmiþ zengin evi ve jeepi altýnda hobi olarak dükkaný bekliyor tabi dalga geçer.
son olarak o kadar bitmiþ proje ev varki benim seviyemdeki herkes ev sahibi olabilir taksitle eðer gerçekten ev kendi bedelinde kredi kullandýðýmda, ama gel gör ki sadece zengin olan alsýn parasý olmayan bakmasýn bile diye düþünülüyor. tam arada kaldýk ne zenginiz ev alalým ne de fakiriz toki çekiliþine katýlalým.
https://eksisozluk.com/entry/147658528
Yer Ýmleri