Çevre ve þehircilik bakaný M.Kurum tartýþmada son noktayý koymuþ. Açýklama yapmýþ ve
Rakam tahmin ettiðim gibi yýkýlan binalarýn %95'i 1999-2000 yýlý öncesi yapýlan binalarmýþ.
Ben yine de ayrýntýlý listeyi incelemek istiyorum. Yeni yapýlýp da yýkýlan binalarýn birçoðuna Google'da sokak görselini incelediðimde bina giriþlerinde zincir marketler, Araba galerisi vb dükkanlar olduðunu gördüm. Ýzmir depreminde de sahada incelediðimde benzer durum söz konusuydu. O yüzden oturduðum yeni binanýn altýnda asla market vb. dükkan olmamasýna önem veriyorum. Bence hiçbir konutun giriþinde dükkan zincir market Fitness salonu vb dükkanlar olmamalý.
Yani çocuklarýmýzýn ailemizin saðlýðý her þeyden daha önemli. Araba alýrken birçok ustaya uzmana göstererek alýyoruz.
Pazardan domates alýrken bile kýlý kýrk yararak inceliyoruz ama söz konusu konut almaya gelince erkekler parasýna, kadýnlar da seramiklerine ve geniþ mutfaðýna bakýyor. Nereden mi biliyorum. Kaynanamdan biliyorum kadýna "yahu yeni binada otur,3+1 de deðil gerekiyorsa 2+1 de otur" diyorum, Cýkksss... Kadýn Anti-Minimalist.
Neymiþ? "Yeni konutlarýn garantisi mi var" mýþ... Bana cýmbýzla seçilen "Bak yeni konutlar da yýkýlýyor" deyip duruyor.
Tabii ki hiçbir þeyin garantisi yok, ama deprem olunca %95 olasýlýkla yýkýlacak bir evde mi oturursun sorusuna kimse rasyonel yanýt veremiyor.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri