Bir Golf 1.200.000 TL olmuþken 3-4 milyonluk dairelerin fiyatýnýn düþmesini bekleyen tayfa daha çok bekler![]()
Bir Golf 1.200.000 TL olmuþken 3-4 milyonluk dairelerin fiyatýnýn düþmesini bekleyen tayfa daha çok bekler![]()
Golf impression 713bin TL
https://binekarac.vw.com.tr/app/loca...html#Golf-2023
Bundan 12 yýl önce %37'lik ÖTV diliminde olan bu araç þu anda %80 ÖTV diliminde.
ÖTV %37 olsaydý 543bin TL ye alabilecektiniz.
ÖTV artýþýný egale edersek 6-7 adet golf parasýna bir ev.
Öte yandan yi-üfe bazlý Reel Efektif döviz kuru þubat 2023 itibariyle 88,03.
TL'nin alým gücü 2016-2017 yýllarýna yükselmiþ durumda.
2021 aralýk ayýnda yi-üfe bazlý Reel Efektif döviz kuru 66,49 idi. Þu aylarda son 6 yýlýn en yüksek alým gücüne ulaþmýþ TL var.
TL %5-10 arasý daha deðer kazansa 2013-2014 yýllarýna döneceðiz ki 2014 yýlý ocak ayýnda bu deðer 91,33. 2014 yýlýnda en yüksek deðer ise 102.
Bu kurlarla dýþ ticaret açýðýnda tarihte görülmemiþ rakamlara ulaþýldý.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ayhan baþkan diðer tarafta yazmýþ Adamlar Togg u daha almadan 2. elini 1 milyon 600 bin liradan satýþa çýkarmýþlar.
Özellikle araba piyasasýna nazaran ev fiyatlarý çok ucuz kaldý.
10-20 yýl sonra çöp olacak arabalarýn fiyatý bu seviyelerdeyken..
Togg'un Her yýl 24 bin liraya yakýn sadece MT.vergisi var.
Elektrikli arabalarýn bataryalarý 10 yýl sonra çöp oluyor ve ortalama batarya deðiþim fiyatlarý 400 Bin lira.
Düþünsenize 8 yýl sonra o arabayý alacak adam zor bulunur. Kimse 2 yýl sonra bataryasý bitecek ve deðiþim için 400 bin lira para vereceðiniz arabayý almaz.
---------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
8 10 yýl sonra batarya deðiþimi yükselen teknoloji nedeniyle (aracýn gereksinim duyacagi düþük batarya teknolojisi) fiyatlar çok ucuzlar SM-N770F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir düzeltmeye yapayým TOGG'un MTVsi 6500tl civarý
24 bin TL olan TESLA
Ponzi hakkýnda o kadar çok araþtýrmalar yaptým ki Charles Ponzi'nin hayatýný anlatan Kitaplardan tutun da Madoff'un hayatýna kadar. Madoff yakalandýðýnda beðendiðim bir sözü vardý. "Bana Ponzi demeyin, gerçek Ponzi sürekli karþýlýksýz para basan devletler ve Merkez bankalarýdýr" diye açýklama yapmýþtý.
Gerçekten de Sürekli karþýlýksýz para basan devletler varken sayýsý altýn gibi sabit olan bitcoin, ethereum a ponzi demek çok büyük bir yanýlgýdýr. Kripto paralarda bazý shitcoinlerde ponzi tarzý iþler olmadý deðil özellikle nft lerde ama insanýn olduðu her yerde bu normal. Sizin övdüðünüz hisse senedi piyasasýnda kripto paradan çok daha büyük dolandýrýcýlýklar meydana geldi-geliyor.
Gelelim "X yatýrýmdýr, Y yatýrým deðildir" yanýlgýlarýnýza. Bu söyledikleriniz genellikle finans kitaplarýnda kravatlý çocuklara ezberletilen kliþe dogma kalýplardýr. Bu kravatlý çocuklara bildim bileli "Altýn yatýrým deðildir, konut yatýrým deðildir" kliþesini ezberletip dururlar onlar da ekonomi kanallarýnda ezberledikleri þeyleri papaðan gibi tekrarlarlar.
Maalesef aynýsýný týp dünyasýnda da görüyoruz. Misal yýllarca insanlara kolesterol yapýyor diyerek yumurta ve zeytinyaðýndan uzak tuttular.
Kurumsallaþan her þey ruhban sýnýfýný oluþturur. Týp, finans, bilim vb kurumsallaþtýðý anda ruhban sýnýfýna döner dogma kalýplar gerçek zannedilir. Einstein bile evren ile yaptýðý çalýþmalarý baðlý olduðu bilim topluluklarýndan ayrýldýktan sonra hayata geçirebilmiþti.
Yatýrým nedir sorusuna gelirsek size enflasyonun üzerinde kazandýracak her þey yatýrýmdýr. eðer çöp tenekesi bile bana enflasyonun üzerinde gelir verecekse çöpe bile yatýrým yaparým. NOKTA
-------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri