Ya ülkede birþeyler degiþiyor da ben mi algýlayamýyorum? çözemedigim bir sürü soru var ?.. kiralýk evlere bakýyorum 10 ilandan 6 sý eþyalý ?1+1 eþyalý evleri anlarým da 3+1 eþyalý evi kim niye tutsun ?normal aile tutmaz ..tutsa kendi eþyalýrýný ne yapacak..eþyalý ev arayan insan 6 ay bir seneligine tutar ..1 sene sonra kiracý çýktýgý zaman o eþyalar leþ olur .. o kadar ilave yatýrýma ne gerek var ?bakýyorum eþyalarda oyle spotcudan alýnmýþ döküntü eþyalarda degil..atýyorum evin boþ hali 10 bin lira ise.. eþyalý 15 bin diyor adam ..ama evin eþyasýný düzmek en az 250 bin tl..5 sene oturursa iyi en azýndan yaptýgýn masrafý çýkarýyor.. ama 5 senenin sonunda o eþya çöp oluyor..niçin eþyalý olarak evi kiraya çýkartýrlar.. yada niye insanlar eþyalý ev tutar ?baþkasýnýn yattýgý yatakta ben niye yatayým uyuzmu vardi daha önceki insanda nereden bileceksin ?ya boþ olarak kiraya ver yada hiç verme boþ dursun. ..2ci bir konu..daha önce ayvalýk mevzu açýldý oradan kafama takýldý.. türkiyede yazlýk dedin mi mahþerin 4 atlýsý bodrum marmaris kuþadasý çeþme dir...bundan 15 20 sene önce kafadan ilk sýra bodrum gelir ardýndan marmaris sonra kuþadasý en son çeþme gelirdi ..çünkü sezonu kýsadýr..gümüldür ..foça seferihisar ayvalýk altýnoluk erdek karaburun ..daha orta kesim kuþadasýn da yazlýk almaya gücü yetmeyen insanlarýn orada ki fiyatlarýn yarý fiyatýna yazlýk aldýklarý yerlerdi.. tek cazibeleri ucuz olmalarý idi..ama sýralama tamamen degiþmiþ ..marmariste mesela denize 0 evin bahcesinden direk plaja iniyorsun ..oyle bir ev 9,5 milyon...kuþadasýnda oyle bir evin 7,5-8 milyon olmasý gerekirken...plajla arasýnda 100 metre ve iki ev olan bir ev 11,5 milyon...çeþmede oyle bir eve harhalde 50 milyon falan isterler..hadi þimdi trend çeþmeden yana oldu 20 sene de çok þey degiþti diyelim...karaburunda evler kuþadasýný da geçmiþ.. yaw karaburu dedigin yerin denizi kestane kaynar... dogru dürüst plajý yok.. taþlýk heryer..sebep ?aradan yol açýlmýþ 20 dk da þifneye gidiyormuþsun..10 milyon istiyorlar eve ..iyide þifne dedigin yer çeþmeye 15-20 dk..þifnenin içinde zaten 6-7 milyona evler...20 dk da þifyene gidebilcegim yere niye 10 milyon vereyim...foça ya giyosun 8 milyon 10 milyon..neymiþ marina yapýlacakmýþþþ.. ee e daha kötü ya..zaten koy un karþý tarafý aliga rafinerisi o yüzden deniz zaten kirli.. üstüne birde marinaya giren çýkan yatlarýn yakýtlarýnýn kirliligini ekle..sezon kýsa ..neyine 10 milyon fiyat istiyorsun? ayvalýk ona keza.. kuzey çýktýkça maramaranýn musulajý orayada vuruyor...ama tek espirisi eskiden ucuz olmasý olan yerler bodrumu kuþadasýný çeþmeyi sollamýþ vaziyette...gözlemledigim ( yazlýklar için konuþuyorum ) bu fiyatlarý gurbetçiler boyle uçuruyor...ve bunlarý da inþaatçýlarýn besledigi emlakçýlar fena halde kazýklýyorlar...bak buraya çok talep var diyerek..yazlýk alacaksam yabancý turistin gelmedigi bir yerden asla almam..çeþme otelleri yabancýlara çaliþirdi eskiden esnafta yerli yazlýkçýya çaliþirdi.. þimdi çeþmeye bile yabancý turist gelmiyor...10 milyona aldýgýn yatýrýmý air bnb yapmaya kalksan bodrumda sezon 150 gündür 120 gün full verirsin ..marmaris ha keza oyle..kuþadasý 120 gündür sezon 100 110 gününü verisin o da izmire yakýnlýgýndan....foça çeþme ayvalýk vs buralar 90 gündür sezonu..90 günde taþ çatlasa çok cazip olursa fiyat belki 50-60 gün verirsin...hadi þehirlerdeki evler artýk kira çarpaný ile hesaplanmasý býrakýldý..büyükþehirlerde artýk oyle 20 senelik çarpanlarý unttuk 35-40 senelere çýktý..yazlýklar daha da manyaklaþtý..þu an gördügüm kadarý ile bodrum bedava .marmaris bedavaya yakýn.. kuþadasý normal..çeþme foça karaburun gümüldür seferihisar ayvalýk çandarlý vs buralarda acaip bir balon var...

1 ay sonra bende adalý oluyorum. Ada da yaþayan arkadaþ dostlarýmdan da olumlu geri dönüþler almýþtým.
Yer Ýmleri