Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Ya yeni bir yasa þart herkes kurtulur. Bütün evlere el koysun devlet versin kiracýlara bu sancýlý süreçte biter. Millet boþuna ev vergisinde vermez. Þu model bu model diyerek iyice milleti bezdirdiler. Enflasyon yokmuþ niye yýlda 3 defa asgari ücret iyileþtiriliyor? Herþey almýþ baþýný gitmiþ. Yine yýkýlan evlerdeki günah keçisi mütahit gibi ev sahipleri fýrsatçý olmuþ. Belçika modeli bilmem ne modeli o ülkelerde enflasyon kaç bizde kaç. Zaten siyasilerin vaadleri hep avantacýlara hizmet ediyor. Krizin zirve yaptýðý dönemlerde malesef ahlakýn çöküþü hýzlanýr. Millet ve bu döngüde rol alanlar nasýl bu kul haklarýnýn vebalini öderler tabi bilincindelerse….
Millet yakýnda kiralýk ev bulamazsa aðlamasýn. Heryer kiracý ev sahibi problemleri. Adam ömrünü vermiþ bi ev almýþ biri malýna çökmüþ sefasýný sürüyor. Varsa problem çözüm ev sahibi deðil devlettir. Eyt çýkaracaðýna kur bi gelire göre kira yardým fonu model aldýklarý ülkelerde sosyal yardýmlar basýlmýþ onlardan bahsedilsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
2014 yýlýnda istanbulda yeni yapýlan önceki referanslarý iyi lüx denen bir siteden 1-1 aldým.3te 1i peþin kalan kýsmýna 10 yýl kredi kullandým. Emekli olunca çevremdekilerin emekli aylýklarý eridiðinden, kira devamlý artar emekli maaþý ile dengeler diye düþündüm. Ancak kiralar sahte enflasyon oranýnda arttýðýndan kredi aylýk taksitlerinin büyük kýsmýný maaþýmdan ödedim.
3 sene kadar önce kiracý çýktý. Yeni giren ayný sitede oturan oðlunun çocuklarýna bakmak için tutan yaþlý bir hanýmdý. Hep oðlu ile konuþtuk. Ýlk sene tüfe oranýn açýklanýnca bana bir þey demeden mevcut kira üzerinden oluþan tutarý direkt yatýrmýþ. Hatta misal 1786 tl gibi küsuratlý bir tutardý bir þey demedim. En son geçen sene %25 zam sýnýrý gelince, ev deðeri kira oraný 100 seneyi geçti bende satmaya karar verdim. %25 zamla kira ancak krediyi öder hale geldi. yeni kiralalýk ilanlarý 13-14 bin iken kiracý 3000e oturuyordu. Almak için eve gelenlerede kadýn ben çýkmam diyip duruyor, ayrýca evin fiyatýna göre kirasý çok az olduðundan bir türlü satamadým. Satamadýkça dolar bazýnda da deðeri düþtü. En son seçimden önce biri çýktý %10 daha ucuza sattým.
Oturan kiracýnýn baþka yerde kirada evi var. Sonuçta burasý lüks bir site. Yani imkaný olmayan daha mütevazi bir yerde oturur. Burada zorla kimse oturtulmuyor. Aidatý 1300 tl, kira ise 3000. Seneye %25 zamla 3750 olur ama aidat sanýrým 2000i geçer.
Ben bu evi alýrken maketten bakan baþka birisi 65 adet 1-1 almýþtý. Haksýzlýklar ve saçmalýklar ülkesinde uzun vadeli plan yapmak imkansýz hale geldi. Belki sattýðým ev seneye 2 katýna çýkacak. Ama bir daha kira vs iþine bulaþmam.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir, itibar etmeyiniz.
Sayýn duck wing duck, verdiðiniz peþinatý ve ödediðiniz taksitleri her ayýn dolar kuruna göre hesaplayýp, aldýðýnýz kiralarý da yine ay ay dolar kuruna göre hesaplayýp, þu anki sattýðýnýz rakamla kýyasladýnýz mý?
Karda mýsýnýz yoksa zararda mý?
-------
Detroitten ev alanlar ne kadar kazandý, onu da merak etmiyor deðilim.![]()
Merhaba Dolar bazýnda kardayým. Ama kredi almasaydým aldýðým günkü dolar fiyatýna satmýþtým. Karda olmayacaktým.
Dolar bazýnda kardayým derken enflasyon dolar faizi ,ödediiðim vergi ve sigortalar gibi þeyleri dahil etmiyorum.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir, itibar etmeyiniz.
Reis kazandýðýna göre ,
MB para basmaya devam edecek ,
yabancýlar türkiyede gayrýmenkul almaya devem edecek,
ama onlarýn yüzünden ne avrupa nede abd türkiye pasaportu taþýyanlara vize mize vermeyecek...
Anayasanýn temel haklarýndan olan mülkiyet hakkýna çöken bir sistemde, kiracý ve evsahibi arasýnda arabulucular(!) sorunu çözmeyi talep etmeye baþlayacaklardýr. Zaten makul kiracý ve makul ev sahibi aralarýnda uzlaþarak problemi aþýyorlar. Eve çöken kiracýlar ise arabulucuyu hak ediyorlar bence.
Yer Ýmleri