Burayýda devamlý okuyorum iyice içime kapandým ev alma konusunda çok karamsarým.
Açýkcasý geçen sene ev için belirli bir birikimim vardý ama yetmiyordu. 1/3 civarýndaydý. Bende biraz artsýn diye altýn döviz hisse olarak ayýrdým.
Arada ev bakýyorum ama evler artýþ hýzý benim birikimimden daha fazla ilerledi. Ortalamaya vurunca diyelim ben 1 kazanýrken evler 2 arttý. Aslýnda vade olarak daha içeri girdim.
Ýstanbul için konusursak Emlak konut orta üst sýnýf ev fiyatlarý bana göre yüksekti; kiptaþ desen kuralardan sonuç alamadýk. Ev ve kira fiyatlarý da artýyordu.
Bursa görükleye gittim dedim bari 1+1 alayým kafamýza uygun bir þey bulamadýk.
0,69 çýktý elimdekini versem banka kredisini ödemeye maaþým yetmiyor. 0,69 kredi de vermiyorlar zaten.
Mahalle arasý bakayým dedim onlarda 2 þer 2 þer çýkýyor.
Öyle hesaplýyorum olmuyor böyle hesaplýyorum olmuyor. En sonunda ..... yapayým evini dedim. Arsa alayým. Deprem sonucunda arsa fiyatlarýda uçtu.Onuda alamadýk.
El elde baþ baþta kaldýk.
Aslýnda danýþmak istediðim þu sizlere? Mali olarak yani.
5 milyonluk ev için 1,5 M nakit var desek ben hangi yollarla kredi,destek,hibe vs. hangi bankadan kredi çekip alabilirim veya beklenmeli mi?
Yoksa emlak konut,toki,kiptaþ vs. mi takip edilmeli ?
Valla ne yapsak bilemiyorum. Aklýmada bir þey gelmiyor....
Bu iþlerden anlayan yönlendirecek bir arkadaþ varsa çok makbule geçer...
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Yer Ýmleri