AB ülkeleri sosyal demokrasiler olduðu için alt gelir gruplarý için yaþam yeteri kadar konforlu. Ancak ABD gibi kapitalist de olmadýklarý için nitelikli ve enerjik iþgücü için cazibesi düþük. Bu grup fýrsatlar ülkesi ABD'ye giderken, AB ye mülteci tabir ettiðimiz ortadoðu ve afrikanýn dip kýsmý geliyor. Bizim doktorlar da bir süre sonra abd ye giderler AB ülkelerinden. Çünkü AB ülkesinde dr alt gelir grubuna göre çok üst maaþlar alamýyor. Türkiye'de saðlýkta þiddet ve uzmanlýk sonrasý taþrada zorunlu hizmet vs olmasa doktorun toplum içerisindeki geliri oldukça iyi. Ama ülkeden doktorlar þiddet, mobbing, zorunlu hizmet vb nedenlerden dolayý gitmeyi istiyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
orta þeker bir yatýrýmcý senede %100 yaparsa þapkayý göðe atar . onu yapmak için de iyi kötü donanýmlý olmak gerekiyor .az biraz kazýk yiyip para kaybetmek gerekiyor . ama konut öyle deðil. kafa yorma can sýkma yok. çok zeki olmaya da gerek yok. alýp kenara koyuyorsun. bende önceden borsa hisse þu bu diyordum ama þimdi tatava yapma ev al geç diyorum. harcadýðýn enerjiye göre getirisi çok iyi.
Benim için konut yatýrýmý banka kasasýnda tutulan fiziki altýn ile ayný anlamý taþýyor.
Bir de yatýrým konusunda çok önemli bir prensibim var. "ASLA UFAK HESAPLAR PEÞÝNDE OLMA"
Bu prensip benim için olmazsa olmazdýr. Misal 24 yýllýk borsa hayatýmda bir kez olsun "limitli emir" vermedim hep bir týk daha pahalý olan "piyasa emriyle" iþlem yaptým.
Bu arada aldýðým konutlarý da zamanýnda asla pazarlýk yapmadan aldým. Eðer pazarlýk yapmýþ olsaydým ben aldýktan bir kaç gün sonra bütün ilan sahipleri oluþan devalüasyon nedeniyle ilanlarýný çekmiþti.
Sürekli kira olayýna sýcak bakmýyorum ama hukuk düzelir ve hiperenflasyon tehlikesi geçerse belki düþünebilirim.
Onun dýþýnda belki airbnb yapabilirim ama insanlarla uðraþmak çok zor. ben zaten insanlarla uðraþmak istesem bana zamanýnda þirketlerde ne müdürlükler teklif edilmiþti hepsini reddetmiþtim...
Bazen kafa rahatlýðý daha iyi olabilir
-----------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri