Originally Posted by
izmut
Çorum'un Osmancýk ilçesinde bir kaç saatlik mola verdik.
Emlakçýnýn önünden geçerken, eþim camdaki ilanlara baktý.
3+1 dairelerde, 3 milyon TL ile 4 milyon TL arasý 5-6 tane ilan vardý.
Kýzýlýrmak kenarýnda sitedeymiþ.
Osmancýk, göç almayan, bilakis göç veren küçük bir ilçe olduðuna göre, mülteci de olmadýðýna göre,
yapacak bir þey yok.
Millet ABD'deki gibi, karavanlarda yaþamaya alýþacak.
Homeless dünyasýna hoþ geldiniz.

Ben de yazýn genelde Rize’deyim. Burada kirada bir evim var, onu satýp yeni bir ev alma niyetim var. Bu yüzden konut piyasasýný yakýn takip ediyorum.
Baktýðým sýfýr evler 3-4 milyon arasý. Bana pahalý geliyor. Ýstanbul’da benzer bir evde oturuyorum, 5 milyon filan, sadece ev 15 yýllýk. Yine de göreceli olarak Rize’de 4 milyona ev bana pahalý geliyor, ya istteki 5 milyon ucuz, ya da Rize’deki 4 milyon pahalý.
Sanýrým büyükþehirlerden küçük þehirlere doðru kayan bir talep var. Eskiden emlak hareketi 2-3 yýlda Anadolu’daki küçük þehirlere yayýlýrdý. Þimdi anýnda hareket yansýyor.
Ancak þurasý net, þehir farketmiyor, büyük, küçük, orta her yerde konut arz eksiði var. Sonuçta 10-15 milyon göçmen bir yerde barýnýyor. Son 5 yýlda 10 milyon kayýtlý-kayýtsýz göçmen geldi, bu ilave talebe karþýlýk; konut üretim hýzý yatý yarýya azaldý. Özetle barýnma konusu giderek daha vahim bir hal alýyor.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri