Pandemide verilen düþük faizli krediyi deðerlendirmek dururken, "ama müteahhitler fiyat arttýrdý yaa" diyerek küstüm oynamýyorum tavýrlarýna bürünmek, irrasyonelliðin ta kendisidir bence.
Bir kredi fýrsatý olduðunda tabi ki fiyatlara yansýyacak.
Devlet kaymak daðýtýrken o kaymaðýn tamamýný ev alýcýsý yiyecek diye bir kural yok. Satýcý da aptal deðil.
Ayný þey döviz kuru zýpladýðýnda da oluyor.
Ýnsanlar istiyor ki elimdeki dolar yükselsin, ama geri kalan her þeyin fiyatý sabit kalsýn. Ucuza mallarý týkýr týkýr toplayayým falan.
Ben de bir zamanlar ayný gaflete düþmüþtüm ama malesef yokmuþ öyle bir dünya.
Dolar yükselmiyor TL düþüyor.
Dolayýsýyla her þeyin nominal olarak fiyatý TL cinsinden artýyor.
Fiyat arttý diye "küstüm oynamýyorum" diyenler, hiç bir þeye sahip olamazlar ve hep piyasayý suçlarlar.
Ha bu arada pandemi kredisinde fiyat arttýran müteahhitleri suçlayan kesimden daha irrasyonel bir kesim vardý, o da istanbul boþalacakçýlar
Ýstanbul, izmir gibi büyük þehirler boþalsaydý bunlar bizim gibi ev sahipleriyle dalga geçeceklerdi. Oh olsun diyeceklerdi (ki erken davranýp diyenler bile vardý)
Þimdi planlar tutmayýnca o kesim de aðlýyor.
Ya kusura bakmayýn da, yatýrým böyle yapýlmaz.
Yatýrýmý falan da geçtim, "hayat" böyle bir þey deðil.
Ondan sonra diyorlar ki emlak cahil yatýrýmý, ikokul mezunu hacý ev sahipleri oturduðu yerden rant yiyor falan.
Ýyi de, kendini finansal okuryazar zanneden kiþiler o cahilin kazandýðý parayý kýskanacak durumdaysalar, hayatý boþa yaþamýþlar demektir.
"Sen de bileydin, sen de yiyeydin" demezler mi adama?
Yer Ýmleri