Üniversitelerin tek amacý patronlara eðitimli eleman yetiþtirmek.
Üni okunmasýn, gerek yok demiyorum ama bunun farkýnda olarak üniye gönderin çocuklarý.
En iyi 3-5 tanesine gidilmediði sürece de 3 aþaðý 5 yukarý hepsi ayný bir farklarý yok. Onlara gitmek için de ya aþýrý zeki, ya aþýrý çalýþkan ve ortalama zeki ya da aþýrý zengin olmak gerekiyor.
Bunlar seçenek dýþý ise yaz ÝÜ, Marmara vs gitsin
Para ticarette ama yine de okumanýn yeri de ayrý. Dünyayý daha iyi anlamak ve yorumlamak için,
zamanýnda okunmuþ kitaplarýn, öðrenilmiþ dillerin, çözülmüþ matematik sorularýnýn yerini de tutacak para yok dünyada. "Zamanýnda" diye özellikle belirttim çünkü belli bir yaþtan sonra zaman hýzlý akýyor bir de. 8-20 yaþlar arasýnda öðrenilen bazý þeyler sonradan öðrenilmesi insanýn kiþiliðini olumlu yönde deðiþtirmeye pek yetmiyor. Atalarýmýz "Aðaç yaþken eðilir" diye boþuna dememiþler.
Hayatta herþey denge üzerine kuruludur.
Tamamen bilgi üzerine gidip 5 parasýz olmak da; full ticaret gidip bilimden, felsefeden, müzikten vs anlamamak da insaný eksik býrakýyor.
Ben çok gördüm aðzýndan burnundan milyon euro fýþkýran ama kiþilik olarak 5 para etmeyecek kekolarý. Bunlarla 30 saniyeden fazla konuþamam mesela. Öbür tarafta diðeri de kendini öðrenmeye adamýþ ama yaþamayý unutmuþ. Bununla da iletiþim kurmak oldukça zor.
Yer Ýmleri