Sayýn hkm, yine 2021'de yazdýðým bir þeyi tekrarlayayým. O zaman da kiralardan þikayet eden (fakat kendi milyonlarý likit yatýrým araçlarýnda olan) kiþiler vardý burada.
Ve ben o zaman da dedim "gelen tsunamiyi siz likit varlýklarda bekleyeceksiniz, ama ev sahibinin evinde de ucuza oturacaksýnýz ha? Yok öyle dünya. Sen kafan rahat uyurken benim malým riske giriyorsa, bana kira olarak güzel bir rakam ödemek zorundasýn kardeþim."
Ve þubat depreminden sonra da yine beleþ kira savunucularýna þunu yazdým " Risk ile getiri doðru orantýlý olmak zorunda"
Halen bu düþüncenin arkasýndayým, ve gördüðünüz gibi halen "kendi yatýrýmý likit varlýklarda olan uyanýklar" ve "lüküs mahallede ucuza oturmak isteyen tipler" ajitasyonun dibine vurarak kendilerince "uyanýklýk" yapma ve ev sahiplerine hakaretler etme, aþaðýlama peþindeler.
Daha düne kadar bunlara göre enayiydik. Ev fiyatlarýnýn ve kiralarýn dip yaptýðý 2016-2019 dönemini hatýrlayýn. Þu an ev sahiplerine sövenler o yýllarda ne kadar mutluydular.
Bu kadarý da ahlaksýzlýk ama ya.
Vallahi ahlaksýzlýk.
Ýnanýn ki ekonominin gidiþatý da, küreselciler de, bu bahsettiðim "çið" insanlar kadar can sýkmýyor.
Bunlar kovaladýkça sürekli geri gelen sinekler gibiler.
Sürekli baþýmýzda výz výz výz.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Teþekkürler Sn Tasarrufçu. Hayatýmda girdiðim en büyük risklerden birisiydi, ama özellikle zamanlama konusunda çok yoðun plan yapmýþtým. Biraz da Tanrý'nýn yardýmýyla yatýrýmým doðru oldu... Yanýla da bilirdim, çok þükür yanýlmadým.
Selamlar...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri