Burada adým soyadým belli olmadýðý için forumda mal varlýðýmý üstün körü açýklýyorum normalde açýklamam. Çok yakýn dostum olacaksa anca..
Neyse Yakýn zamanda iki yakýn arkadaþýma konut yatýrýmlarým olduðunu ve boþ tuttuðumu söyledim.
Memur olan arkadaþým samimiyetimiz olduðundan dolayý "Abi kafayý mý yedin? Niye boþ tutuyorsun? her ay X kadar kira parasý çöpe gidiyor evi boþu boþuna çürütüyorsun" dedi. Benim ticaretten anlamadýðýmý kibarca ima etti.
Bu arkadaþ memur emeklisi 2 defa ticari þirket batýrdý
Diðer samimi olduðum arkadaþ ise laz müteahhit. bu arkadaþla çok samimi deðilim. son 2 yýlda konuta sardýðýmdan olsa gerek dost sohbetlerinde kendisiyle yakýnlýk kurdum hayat görüþümüz benimle 180 derece zýt ama sahadan gelme sýfýrdan yükselme birisi. Kendisine yukarýdaki memur arkadaþýma söylediðimin aynýsýný söyledim. bana söylediði söz. "Sen bu iþi biliyorsun.. bir kaç yýl önce 6 bin lira kira iyi para deyip evleri kiraya verdim þimdi 25 bin lira kirasý" dedi... "Bu süreçte en iyisi boþ býrakmak akýllýca karar vermiþsin" dedi...
Tabii ki genelleme yapmak çok doðru deðil ama Memur arkadaþlarým alýnmayýn, ekonomiden maalesef anlamýyorsunuz...
Bir de baba parasý yiyenler, kendi elleriyle sýfýrdan yükselemeyenler ticaretten anlamýyorlar
-------------
Yazdýklarým kiþisel görüþlerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir
Son düzenleme : vivatrader; 09-08-2023 saat: 15:55.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri