Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Kýlýff
ecrimisil ...
Daha öncede burada yazmýþtým ve yazýlanlarý takip ediyorum.
Bir kaç noktaya deðinmek istiyorumki;
Büyükþehirlerde barýnma büyük sorun haline geldi. Eðer kiracýysanýz maddi külfeti olduðu gibi bir de psikolojik durumu var. Kirayý ödüyorsunuz ama ev sahibi ilede yaþýyor gibisiniz.
Her haberde içiniz cýz ediyor.
Ev sahibi kiracý kavgalarý, býçaklanmalar bilmem neler. Bu durumda sizinde baþýnýza gelebilir diye düþünmeden edemiyorsunuz.
Bu fahiþ fiyatlardan ev alýnýr mý? Alýnýr abiler eðer durumun varsa ev alýnýr.
Ev fiyatý düþer mi? Ben düþeceðini sanmýyorum. Her kredi fýrsatýnda fiyatlara milyon zam geliyor.
3,5 milyon ev olmuþ 6-7 milyon. Her ucuz kredide üstüne tekrar zam yapýlýyor.
Ev fiyatlarý zenginleþme aracý oldu.
Benim gibi evi olmayanlar tarafýndan bakýlýrsa maddiyatý geçtim psikolojik olarakta etkiliyor.
%1,20 kredi ile ev sahibi oalcaðýz ( güya )
ortalama ev fiyatý ( oturulacak depreme dayanýklý saðlýklý bir bölgede ev) 5 milyon TL.
Elinizde en az 3 Milyon TL nakit olmasý lazým. Geri kalaný 2 Milyon kredi cekeceksin. 180 Aylýk ödemesi senin aylýk gelirinin %40 ý olacak falan. en az 27 bin lira kredi ödemesi var. Yani evinize 67 bin TL girmesi lazým.
%40 iþini en az %60 yapsalar. Aylýk 45 bin tl civarýna gelir. Bu mesela daha uygun görünüyor.
Bildiðimden deðilde örnek vermesi bakýmýndan kendi hesaplamalarým.
Düzgün bir kredi oranýyla 1,2 güzel , þartlarý uygun sadece ilk evini alacaklara güzel bir kredi seceneði olabilir. Ama þartlarý biraz daha yumuþatmalarý lazým.
Birde kredi oranlarýný biraz daha yükseltmesi lazým. 5 milyona kadar verebilmeli mesela.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Aslýnda kiralama çift taraflý bir iþlem bir taraftan ev sahibi kiracýyý seçtiði gibi kiracýda ev sahibini seçiyor. Bu %25 kararý iþin dengesini ev sahibi lehine bozdu.
Kiracý da aslýnda 10 dakikada ev sahibini seçiyor. Ev sahibi belki melek, belki psikopat bunu bilemiyorsunuz.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracýlýðýyla gönderildi
Gelir vergisini sadece maaþlýlarýn sýrtýna yükleyip, %70 dolaylý vergi üzerinden yürüyen bir ekosistemde FAKÝRLÝK KALICIDIR, asla ama asla çözümü yoktur.
Konut ve barýnma probleminin bile sebebi budur. Kayýtdýþý teþvik edildiði için kimin eli kimin cebinde belli deðildir. Elde doðru düzgün veri yoktur.
Maaþlýlarýn da bulduðu yol elden nakit gelir elde ederek, kayýtdýþý ek iþ yaparak vergi vermemeye çalýþmaktýr, alabiliyorsa kayýtdýþý gelirler elde etmektir, ya da dövizle para kazanacaðý ülkelere gidip orada en azýndan daha anlamlý maaþlar kazanmaktýr.
Türkiyede þu anda ciddi þekilde nitelikli mühendis ve teknisyen sýkýntýsý var. Çünkü sebebi maaþlýlardan alýnan yüksek vergi ve DOLAYLI VERGÝ nin yüksek olmasý sebebi en kallavi en nitelikli adamlarýn dövizle maaþ kazanacaðý ülkelere gitmesidir.
Türkiyedeki þu anki bütün AHLAK problemlerinin kök nedeni bu kýsa videoda gizlidir. Ama çözümü yoktur, çünkü halk bu konuyu önemseyip oy verdiði kiþilerden siyasi parti baðýmsýz bu konuda hesap sormayý akýl edemeyecek kadar umursamazdýr.
https://x.com/serdaryilmaz82/status/...jVyDeLD1bqGYBA
https://x.com/f_korkut/status/169429...jVyDeLD1bqGYBA
Bir zamanlar toprak para etmiyor derlerdi.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri