rezerv artmamýþ azalmýþ doðru mu okudum
rezerv artmamýþ azalmýþ doðru mu okudum
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Bizde bir eniþte vardý, etrafta dolanýr, devamlý para ister, tokatlardý. Zor uzaklaþtýrdýk. Ama oradan bu kavram kaldý: Eniþtelemek. Ya da eniþtelenmek.
Kaynaklar neden artmýyor? Eniþteleniyor muyuz? Bulunanlar sýfýrlanýyor mu, sonraya mý saklanýyor. Artmasý lazým kaynaklarýn.
Hmm altta bu topiði okuyan, buraya doluþan 100'den fazla kiþi durumu özetliyor aslýnda. Eniþtelenmeye mi geldiniz hepiniz gençler? Gelin bakalým. Arazi büyük![]()
...
Ayný kalmýþ. Bu seneki üretim kadar 2019 rezerv azalmasý beklemek gerekirdi ama azalmamýþ demekki 2020 de bu yýlki üretim kadar bir rezerv artýþý olmuþ Tablo 4 ten anladýðým.
Ancak bahsettikleri müjdeli haberler nerde. Müjdeli, haberler verebiliriz diyip sonra bu rezervleri vermek ayýp. Çýk de müjdeli haber verebiliriz dedik ama yok, o kadar araç aldýk arama çalýþmalarý için biþey yok diyadini söyledik ama altýn maltýn yok toz toprak, ha 100 ton altýn üretimi ülkemiz için o da hayal. Baþka türlü bu raporu açýklamalarýný anlamak mümkün deðil ardýnda bir art niyet yoksa. Herkes müjdeli haber beklerken 2020 yýl sonu rezervi veriliyor, bi açýklamada yok raporda aramalara iliþkin. Ne saçma iþ yapýyorlar bunlar. Bu raporu veriyorsan müjdeli haber verebiliriz diye açýklama yapmýþsan raporun yanýnda bi açýklama yaparsýn en azýndan arama çalýþmalarý sonuçlarýnýn þu tarihe kadar belli olmasýný bekliyoruz dersin. Bunun yapýlmamasý bi beceriksizlik mi yoksa art niyet mi çözemedim.
En güzeli, þu þirketi 3-5'e bakmadan yabancýlara satmalarý olur. Soru iþaretleri gider kafadan en azýndan. Satsýnlar yabancýya 3-5 milyon dolara, versinler bedavaya ama yeter ki versinler; gözüm arkada kalmaz. Güven yok böyle. Saptanan rezervler nerede, bin tane soru iþareti.
...
devre kesmesi gerekirdi hafif ve zamana yayýlý mal topluyorlar sanki. Bu durum kaðýdýn 143lere düþmeyeceðini göstermez elbet
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
günaydin
alici satici paylasacak var mi...
5 milyon ons diyor ve bu sadece 12 maden sahasý için.....Daha 270 maden sahasý var ölçümü yapýlmamýþ....bu rezerv haberi deðil yani beklenen rezerv haberi deðil...yanlýþ anlaþýlmazsa buraya yazmayacaðým dedim ama benim anladýðým bu...þark kurnazlýðý var gibi...yine birilerine içerden hazýrlýk var...kimseyi etkilemek istemem ama ben öyle görüyorum...
Yer Ýmleri