Bence doðru bir çýkarým yapmýþsýnýz. Kasadaki nakitin faiz getirisi ve mevcut üretimle bu mümkün.
Benim merak ettiðim iki detay var. Aslýnda bu iki detay; þirketi, karlýlýðýný ve gelecekteki deðerini doðrudan etkileyecek detaylar. Konuya dair bilgisi olan arkadaþlar fikirlerini paylaþabilir.
1- Bildiðiniz üzere, dünyadaki altýn kaynaklarý giderek tükeniyor. Yeni keþifler þart. Kozal, ilerleyen yýllarda üretimini 300-400 bin onsa çýkarýp devam ettirecek bir maden zenginliðine sahip olacak mý? Ülkemizde yeteri kadar çýkarýlmaya hazýr altýn madeni var mý? Mesela gelecek 30 yýl?
2- Aþaðýdaki fotoðraf, yýl yýl Kozal'ýn rezervlerini gösteriyor. O gri kýsým, yani kaynaklar neden azalmýþ? Çok ciddi bir düþüþ söz konusu. 2017'de 7 milyon ons, bu yýl 3,1 milyon. Servet gitmiþ. Sebebi ne? Gubrf'e verilen Söðüt mü?
Aslýnda bir baþka konu daha var.. O Söðüt, en baþta Gübre'nindi diye okudum bazý haberlerde. Bu doðru mu? Sadece anlamaya çalýþýyorum; birileri Kozal'ý adil mi yönetecek, yoksa kamu bankalarýna mý benzeyecek diye.
Yer Ýmleri