yaþanan þu son süreç insanýn canýný sýkýyor. Bakýyorsunuz insanlarda umut, kayyum açýklamýþ yanýlmýyorsan haziran 2020 de üretimi 15 tona çýkaracaz mollakara da 150 mln dolar yatýrým 500 kiþi çalýþacak bir tesis. Diðer aramalarýmýz da olumlu açýklamasý. Güzel.. gayet iyi... üretim düþmesine raðmen beklenti güzel, altýn fiyatlarý artmýþ 2020 sonuna doðru fiyatlarda da bunlarýn ekisini görmeye baþlýyorsunuz. 2021 geliyor birden 2019 yýlý rezervine iliþkin rapor moral bozucu üzerine merak etmeyin düzelecek herþey açýklamasý yok hemen akabinde 2020 rezerv raporu yine moral bozucu yine merak etmeyin her þey düzelecek açýklamasý yok sonrasýnda mollakarada çok iyi rezerv bulduk nisanda açýklayacaz efendim 2022 sonu üretime baþlarýz tesis için 300mln dolar yatýrým(ilk açýklama 150 mln dolar) 1000 kiþi (ilk açýklama 500) istihdam. Aman diyorsunuz 150 mln dolar yatýrým 500 istihdam dý, demek tahmin ettiklerinin en az iki katý rezerv buldular diye düþünürken hemen açýklama 2022 sonu üretime baþlar üretim 15 tona çýkar. Ýyi de 150 mln dolar yatýrým 500 kiþ istihdam açýklamasý yapýlýrken de 15 ton hedefi vardý hedef deðiþmezken yatýrým tutarý ve istihdam miktarý niye artar? artýþta hani öyle küsüratlý yani teknik düzeltme gibi deðil baþlangýçta söylenenin iki katý, hem yatýrým tutarýnda hem istihdam miktarýnda. Böyle bir tahmin isabetsizliði nasýl olur akýllara ziyan? ne þimdi bu? Yetmedi bi de halka açýklýk oraný düþük halka arz miktarýný artýrmayý düþünüyoruz açýklamasý. Bunun yatýrýmcý da olumsuz algý yaratacaðý bilinmez mi, bilmemek ayýp, inþallah ayýptýr zira biliyor olmak rezalettir. Bakalým nereye gidecek bu durumu ibretle seyrediyorum. Yani yok teknik, yok yabancý þunu bunu yapýyor, alýcý satýcý bence hikaye. Böyle devam edersek yapýlanlarý sorgulamaz hale geliriz. Yani bu yatýrým miktarý ve istihdam sayýsýndaki artýþla, gerekçesi hiçbir haklý mantaliteye dayanmayan, mevcut yatýrýmcýlar açýsýndan risk barýndýran halka arz miktarýný artýrma hedefi beni benden alýyor. unutmamak gerek bide 2020 de dünya pandemi nedeiyle yatýrýmlarýný güvenli limanlarda (dolar, altýn) tutmaya çalýþýrken kozalda mevcut yabancý paralarýn satýlmasý.. Ciddi açýklamalara ihtiyaç var. Kayyum kozal bize mlletin emaneti gözümüz gibi bakýyoruz açýklamasýný yaparken bence zaten görevinin ve yetkisinin dýþýna çýkmýþtýr. Zira bu þirkette kullandýðý yetkiler ayný zamanda halka açýk hisse senetlerin sahibi olan biz küçük yatýrýmcýlarýn paydaþlýk haklarýdýr bu haklarý unutarak bist 30 ve 50 de iþlem gören bir þirketteki görevini tamamen bir kamu þirketinin yöneticisi þeklinde izah etmeye çalýþmasý, yatýrýmcýlarýnda emaneti olduðunu unutmasý bence büyük bir hatadýr. Yine uzunca süredir temetü daðýtmayarak yatýrýmcýlara zarar verdik, temettü daðýtýmý için gerekli hukuki deðiþiklikleri yapýlmasý konusunda çalýþmalar yapacaz þekindeki son dönem açýklamasýyla bunu düzeltir gibi olsada yatýrým ve çalýþan sayýsýndaki artýþ ve halka açýklýk payý artýrýmý hedefi açýklamasýnýn olumsuz etkisi telafi edilemediði aþikar.

Yani en baþta bu hisse için gerekli olan gerçekten yatýrýmcýsýnýn hak ve menfaatlerini koruyacak birilerinin varlýðýdýr. Bence olay burda. Her zaman herþey þirket açýsýndan güzel gidecek diye bir kural yok sýkýntýlý zamanlarda geçirilebilir buna raðmen yatýrýmcýyý dirayetli tutacak, güzel günlerde yakýndýr dedirtecek en öncelikli husus hak ve menfaatlerini koruyan kiþilerin bulunduðuna inanmasýdýr. Ýþte bu inanç bir an önce kayyum olmadý devletin daha üst yönetiminin gayretleri ile kozalda yeniden tesis edilmeli.

profesyonel olmayan amatör bir yatýrýmcýnýn kýt bilgisiyle yaptýðý deðerlendirmedir. Yatýrým tavsiyesi deðildir.