Kozal daki Çapanoðlu da aþaðý kayarak marj yaratmasý. Yani yukarý yapmayacaksa millet olaný anlayana kadar malý boþaltmýþ olur. Biz ise hala ne zaman yükselecekde boþaltacak diye bakarýz hala. Görüþü keskin olan azýnlýk müstesna.
Kozal daki Çapanoðlu da aþaðý kayarak marj yaratmasý. Yani yukarý yapmayacaksa millet olaný anlayana kadar malý boþaltmýþ olur. Biz ise hala ne zaman yükselecekde boþaltacak diye bakarýz hala. Görüþü keskin olan azýnlýk müstesna.
Bu yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
kozal mahkemesi yaklastý bugün 20 milyon para giriþi var sabah dün verene mal aldýrmaya bilirler.
ABD borsalarý düþmedi bile bidenin lafýna bakmadý bist kullandý haberi
ytd.
Aðrý'daki yatýrým için yapýlacak 300 milyon dolar yatýrým ne ile yapýlacak acaba ? borç mu alýnacak yoksa kasadaki paramý kullanýlacak? kasadaki para kullanýlacaksa 2.1 milyar tl yapar, buda yýllýk 350 trilyon faiz gelirinden mahrum olmak demektir. Yeterli bir rezerv söz konusu deðilse bana göre sýkýntý, ayrýca mahkeme bu yýl içinde bitecekse þirketin satýlmayacaðý Türkiye Varlýk Fonuna geçeceði izlenimi veriyor. Satýlacaksa bu büyüklükte bir yatýrým bir müddet daha bekleyebilirdi. Ýnþallah kasadaki para hiç edilmiyordur. Baþta 150 milyon dolar olan yatýrým 300 milyon dolara bir anda niye çýkar neye göre çýkar anlaþýlabilmiþ deðil.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi niteliðinde deðildir.Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Kozaa da 1 marttan bu yana yaklaþýk 17 milyon lot yabancý çýkýþý var. Kozal daki yabancý çýkýþýný söylemiyorum bile. Normalde yatýrým yapan firmanýn hisseleri uçar bunlar yerlerde sürünüyorlar.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi niteliðinde deðildir.Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Kasadaki para konusu beni de çok rahatsýz ediyor. Yatýrým 150 milyon dolardan 300 milyon dolara çýktý. Neye göre? Neye göre ise neden açýklamasý yok? Mesela dersin ki, çýkarýlacak rezerv þu kadardý ama 2-3 katýný saptadýk, yatýrým da büyük olacak. O da yok. Yarýn 600 milyon usd derlerse ne olacak? Kim hesabýný sorabilir veya denetleyebilir?
VF konusu bana göre iyi olmayan senaryolardan. Oraya geçtiðinde, kar bizimle mi paylaþýlacak mý? Ben sadece özel kurumlara güvenirim, o da birkaç tanedir Türkiye'de.
Yatýrým muhtemelen kasadaki parayla yapýlýr. Ben onu zaten 4 milyar olarak hesaplýyorum. 2 milyarý yatýrýma gidecek gibi görünüyor.
...
https://www.akinipek.info/uploads/1/...er_raporu_.pdf
Kayseri himmetdede 130 ile 146 milyon dolar arasý adil sonuç çýkmýþ inþaat maliyeti açýsýndan
Diyadin 5 yer var samanyolu agadeve taþkapý çakýllýtepe ve mollakara (Faaliyet raporun da alýntý )
Kayserinin iki katý bir tesis mi olacak Tmsf bþk 15 ton hedefi için mevcut 260 bin ons + Mollakara 200 bin ons üretim gerekiyor
Açýkcasý bunlarýn tesis kuracaðýnýda pek sanmýyorum.Tesis için süreç baþladýmý mesela ruhsat alýndými,ÇED raporu varmý,gerekli ekipmanlar için herjangi bir alým yapýldýmý.Daha reźerv ortada yok bunlar tesis kuracaz diyor.
Yer Ýmleri