Originally Posted by
KIZILDAG
Fetodan içeri alýnan sonra salýnan ve tekrar içeri alýnan birini duydum. Aklýma ilk gelen þey, ona verilen sürede sözünde durmamýþ olmamasý oldu. Fetodan gelen feto ile gider. Bunu artýk tüm ülke biliyor. Ýpek Koza fetonun ana kalesi oldu. Geçen sürede kayyumda devlet yönetimi ile bu günlere getirdi. Þuan bu þirketlerin devlete ödediði vergi dýþýnda, devlete bir katkýsý yada katma deðeri var mý bunu bilmiyorum. Ama rakamlara baktýðýmýzda devlet bu þirketlerden faydalanmalý. 15 Temmuz resmî bir bayram ise, feto terör örgütüde ülkede tescil görmüþ bir durum. O halde devlet bunlarý alýr, mahkeme bence geçmesi gereken bir süreç olarak görülmeli. Mahkeme olacak TMSF alacak, devlete devir edecek yada satacak, ama artýk bir þekilde ya kendisi yada parasý devlet kullanýmýna geçmeli. Bu benim dileðim yada isteðim deðil, sadece olasýlýðýný yazdým.
Kanunen þirkete el koyamazlar bence çünkü fetö örgütünün terör örgütü ilan edimesiyle þirkete el konulmasý arasýnda tarih olarak fark var. terör örgütü ilan edilmeden bir þirkete el koyamazsýn. haliyle yapýlan iþlem kanunsuzdur ama kaçamayan ceza alanlar var akýn ipekle bunun üzerinden pazarlýk yapýlýyor. fetö derse ki yatsýnlar içeride þirket daha muhim iþ iyice uzar arapsacý olur. ha bir de kazdaðlarýnda altýn çýkarmak isteyen þirket de fetönun gizli þirketi onada altýn çýkarma iznini uzatmayarak dur denildi. þirket de 250 milyon dolar yatýrým yaptýk deyip 1 milyar dolarlýk dava açtý tahkimde. devlet koza davasýný kazanýrsa ileride fetöyle anlaþmýþlar demektir suçlular serbest býrakýlacak. o zaman þirketi cengiz holdinge satacaklar. fetönun altýn çalmasýna musade eden devlet cengize neden engel olsun.
iyi de neden koza aldýn derler deðil mi. çalsalarda iyi kar ediyor þirket ne yapayým.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri