23. Sermaye Piyasasý Kanunu’nun 15/son hükmüne aykýrýlýk teþkil etmemek ve özel durum
açýklamalarýnýn yapýlmasý ve Borsa bülteninde ilan edilmesi kaydýyla mer’i mevzuat
hükümleri dairesinde genel bütçeye dâhil dairelere , katma bütçeli idarelere, Ýl Özel
Ýdarelerine, Belediyelere ve Köylere, Bakanlýk Kurulunca vergi muafiyeti tanýnan Vakýflara,
kamu menfaatlerine yararlý sayýlan derneklere, bilimsel araþtýrma, geliþtirme faaliyetinde
bulunan kurumlara ve kuruluþlara, üniversitelere, öðretim kurumlarýna ve bu gibi kiþi veya
kurumlara yardým ve baðýþta bulunabilir.
5) Halka açýk ortaklýklar tarafýndan baðýþ yapýlabilmesi veya pay sahibi dýþýndaki kiþilere
kârdan pay daðýtýlabilmesi için esas sözleþmede hüküm bulunmasý þarttýr. Yapýlacak baðýþýn sýnýrý
halka açýk ortaklýk genel kurulunca belirlenir. Kurul, baðýþ tutarýna üst sýnýr getirmeye yetkilidir.
Ortaklýklarýn ilgili mali yýl içinde yapmýþ olduðu baðýþlar, daðýtýlabilir kâr matrahýna eklenir.
28.08.2015 17:58:22
Þirketimiz, grubumuzun sosyal sorumluluk projeleri kapsamýnda eðitime katký amacýyla Ýpek Üniversitesine 20 milyon TL baðýþ yapmýþtýr.
baðýs sýnýrý konusunda limit kaç acaba ?
genel kurula sunulmasý gerekiyor. ama ortada genel kurul yok.
III. Baðýþlara iliþkin esaslar
Ortaklýklar tarafýndan baðýþ yapýlabilmesi için esas sözleþmede hüküm bulunmasý þart olup, yapýlacak baðýþýn sýnýrý ortaklýk genel kurulunca belirlenir. Yapýlacak baðýþýn sýnýrý, esas sözleþmede belirtilmeyen durumlarda genel kurulca belirlenir. Kurul, baðýþ tutarýna üst sýnýr getirmeye yetkilidir. Ortaklýklarýn ilgili hesap dönemi içinde yapmýþ olduðu baðýþlar daðýtýlabilir kâr matrahýna eklenir. Yapýlacak baðýþ ve ödemelerin, Kurulun özel durumlarýn kamuya açýklanmasýna iliþkin düzenlemeleri çerçevesinde kamuya duyurulmasý ve olaðan genel kurulda ortaklarýn bilgisine sunulmasý zorunludur.
Kâr payý daðýtýmýna konu edilebilecek kaynaklar ile ortaklýklarýn kâr payý ve kâr payý avansý daðýtýmýna iliþkin olarak Kurulumuzun Kar Payý Rehberi incelenebilir.
Çok iyi kar açýklar, zaten beklenti alýnmýþtý denir, satýlýr. Þelale olur gider.
Kar vasat gelir, beklentiyi karþýlamadý denir,satýlýr.Þelale olur gider.
Kar çok düþük gelir, bu ne biçimkar denir, satýlýr, þelale olup gider.
Aradan aylar geçer, Sonra bakmýþssýn nedensiz yükselmeye baþlamýþ. Ne oluyor bu niye yükseliyor ki sebep olmadan dersin. Galiba birþeyler olacak diye alýrsýn. Çok güzel bir açýklama gelir. Aha galiba bu defa kazanacaðým dersin bir de bakmýþsin ki hisse tepetaklak. Lan ne oldu þimdi dersin. Sana derler ki; ohooo biz beklentiyi almýþtýk zaten þimdi satýyoruz. Sana geçmiþ olsun.
Ama nedense hep KY nin bilmediði bir beklentiyi onlar bilirler. Olacak olan geliþmeyi geleceði görme yetenekleriyle ya da insider trading yaparak öðrenirler sonra da buna borsa derler. Olan da bizim gibi yatýrým yaptýðýný zanneden KY denen kerizlere olur.
Devlet vurur, þirket vurur, Aracý kurum vurur, Yabancý vurur. Vur babam vur. Altta kalanýn (KY'nin) caný çýksýn.
Bizim borsamýz için yýllardýr borsa kumardýr denir. Bizim borsamýz kumarhane seviyesini de aþtý
Burasý kumarhane de deðil artýk, kerhane. Burada toplu s.ks yapýlýr. Sermayeleri de biz küçük yatýrýmcýlarýz.
Son düzenleme : ASYERGE; 09-11-2021 saat: 23:23.
Yer Ýmleri