Originally Posted by
furki
KOZA %15 pahalý diyerek ilginç bir tespitte bulunmuþsunuz. Oysa basit bir matematik hesabýyla 140 tl lik kozal 21.7 milyar tl lik piyasa deðeri ediyor. Bu ederin %45 i kozaa nýn yani sermayeye böldüðünüzde 25.1 tl kozaa nýn sadece kozal deðeri... Kaldý ki buna konak madeni ve 250 milyon euro deðer biçilen otel ve uçaklar dahil deðil...Gelelim piyasa fiyatlamasýna , kozal benimde her zaman gözbebeðim olmuþtur ve belli bir hisseyi asla satmadan tutuyorum. Ancak uzun vadede kozaa nýn potansiyeli kozal dan kat va kat fazla olduðu matematiksel bir gerçektir. Kýsa vadede ise dediðinize katýlýyorum, zira kozaa tarihi tl zirvesini geçmiþken ,kozal henüz geçemedi.. Güzel hafta sonlarý dilerim...
Konakta ne olduðu belli deðil spekülasyon amaçlý kullanýlýyor yani herkes kozala girerse kozaalarý ne yapacaðým anlamýnda düþünüyor spek bunun için de hikaye yaratmasý gerek. Eðer orada ciddi bir mal olsaydý bugüne kadar 10 kere faaliyete geçirirlerdi bence. Geçen sene madenin olduðu köy muhtarýný aradým ciddi bir hareket yok üstelik konuþma yasaðý var. ciddi madende ciddi faaliyet olur ve yasak olmaz. Gururla y, kurulu üyeleri muhendisleri iþcileri biz bu malý çýkaracaðýz derler. Gülal o kadar gazladý kozalý bu konuya deðinmedi. kozaa fk ucuz olabilir ama daha önemlisi pd/dd favök. karlýlýk kozaadan çok daha üstün kozalda bana göre tabi. dilediðiniz gibi davranýn sorumluluk alamam.. size de iyi haftasonlarý
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri