MORUKLAR hayali gercek gostermeye calisiyorlar. Bu MORUKLAR bildikleri sahtekarliklari cocuklarinada ogretiyorlar;' Ky nin parasi nasil alinir'. Bu ky direnclidir. Nah alirsin
Y.T.D.
MORUKLAR hayali gercek gostermeye calisiyorlar. Bu MORUKLAR bildikleri sahtekarliklari cocuklarinada ogretiyorlar;' Ky nin parasi nasil alinir'. Bu ky direnclidir. Nah alirsin
Y.T.D.
Rezillik, zordan yükseliyor, dolar bazýnda zarar her gün. Halbuki en çok primi bu yapmalý bence psikolojiyle oynuyorlar yani illa sattýracaklar. Borsanýn dolarý takip etmesi imkansýz. Ereðli mesela fk 9 dolar 1 yýl sonra 45 olduðunda 27 fk dan kim ereðli alacak. Ama bizim karlýlýk dolardan daha fazla olacaðý için dolar %1000 artsa da bizim hisse daha fazla artar. Daha bu durumu satýn almýyorlar bekleyeceðiz.
*Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben bilançoyla birlikte 350-400 liralarý rahat göreceðimizi düþünüyorum
Allahtan viob denen bir þey varmýþ olmayan parayla dolarda hissede kazandýðým gibi bankalardan aldýðým krediler de çöp fiyatýna düþtü.
Arkadaþlar ocak ayýnda hükümet faizi 1000 baz puan artýrmak zorunda ama bu durum dolarý durdurmaz. Neden? Çünkü dolar kýsa zamanda %100 arttý. Bunun aylýk enflasyonu %10 yýllýk %120 yapar, bu da kýsa orta vade görünendir, altý ay sonra dolar %50 daha yükselmiþse yýllýk enflasyon %200e yaklaþmýþtýr zaten.. %120 enflasyonda %24 faize parasýný kim yatýrýr?
Bugünün sonunda borsanýn dolara endeksli olmadýðý da anlaþýlmýþtýr umarým.
Birkaç gün önce 1736 ipekleri çýkýp dolar almýþtým bugün ipekleri 1604 gibi yerine koydum. kozallarda bir iþlem yapmadým yukarýdan satsaymýþýk köþe olmuþtuk.
Bu arada ocak sonuna kadar borsadan hayýr beklemeyin demiþtim, ben beklemiyorum. Kozal dolar bazýnda dipte bu arada.
Son düzenleme : yasemin5566; 17-12-2021 saat: 20:11.
Yer Ýmleri