Originally Posted by
Watchdog
kayyým atanmýþ bütün þirketleri kastediyor, zaten kar daðýtýmý konusu borsadaki yatýrýmcýlar için gündeme gelmiþ muhiddin gülal haksýzlýk olduðunu kabul etmiþ ve yasa çalýþmasý yapýlacaðýný ifade etmiþti iki yýl önce. Yani kastedilen tam aksine borsadaki þirketler olabilir madde açýk ve ilgili yeri bold olarak veriyorum
"(11) Fonun, yönetim organý yetkilerini ya da yönetim organý yetkileri ile birlikte ortaklýk paylarý veya menkul kýymetler idare yetkilerini haiz kayyým olarak görevlendirildiði þirketlerde ana sözleþmelerine baðlý olmaksýzýn, kayyým atanmasýndan önceki dönem bilanço ve kâr/zarar hesaplarýný tasdik ile bu dönemlerde görev yapan yönetim/müdürler kurullarýný ibra etmek anlamýna gelmemek kaydýyla, bu maddenin dokuzuncu fýkrasý çerçevesinde, þirketlere kayyým atanan faaliyet dönemini izleyen dönemden baþlamak üzere kýsmen ya da tamamen kâr daðýtýmýna karar verilebilir. Daðýtýma karar verilen kâr; Milli güvenliðe tehdit oluþturduðu tespit edilen yapý, oluþum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliði veya iltisaký ya da bunlarla irtibatý nedeniyle haklarýnda mahkûmiyet kararý bulunmayan hissedarlara paylarý oranýnda ödenir. Soruþturma veya kovuþturmasý devam edenlerin hissesine isabet edecek kâr payý; kovuþturmaya yer olmadýðýna,beraat, ceza verilmesine yer olmadýðýna, davanýn reddine veya düþmesine iliþkin karann kesinleþmesine kadar ödenmeyerek Fon hesaplarýnda tutulur. Hakkýnda soruþturma, kovuþturma bulunmama veya müsadere kararý verilmemiþ olma koþulu, BORSADA ÝÞLEM GÖREN HÝSSELER BAKIMINDAN ARANMAZ. Kâr daðýtýmý karan iliþkili olduðu faaliyet dönemi mali verilerinin ve tablolannm tasdiki anlamýna gelmez.
Yer Ýmleri