7. Ay da olacaktý
Kap açýklamasýnda
Öyle hatýrlýyorum
Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliði'nin 26 Ekim 2015 tarihli kararýna istinaden Þirket'in yönetimi, Kayyým heyetine, akabinde 1 Eylül 2016 tarihinde yayýnlanan 674 sayýlý Olaðanüstü Hal Kapsamýnda Bazý Düzenlemeler Yapýlmasý Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararname ("KHK") ile Þirketin tüm yetkileri 22 Eylül 2016 tarihinde Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu'na ("TMSF") devredilmiþtir.
Þirkete ait Finansal Tablolar Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) ve Þirketin web sitesinde zamanýnda yayýnlanmaktadýr.
28.05.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayýnlanan 7407 sayýlý Kanunu'nun 16.Maddesi ile getirilen düzenleme ile; "10.11.2016 tarih ve 6758 sayýlý Olaðanüstü Hal Kapsamýnda Bazý Düzenlemeler Yapýlmasý Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararnamenin Deðiþtirilerek Kabul edilmesine Dair Kanunun 19. maddesine aþaðýdaki 11. fýkra eklenmiþtir.
" Fonun, yönetim organý yetkilerini ya da yönetim organý yetkileri ile birlikte ortaklýk paylarý veya menkul kýymetler idare yetkilerini haiz kayyým olarak görevlendirildiði þirketlerde ana sözleþmelerine baðlý olmaksýzýn, kayyým atanmasýndan önceki dönem bilanço ve kar/zarar hesaplarýný tasdik ile bu dönemlerde görev yapan yönetim/müdürler kurullarýný ibra etmek anlamýna gelmemek kaydýyla, bu maddenin dokuzuncu fýkrasý çerçevesinde, þirketlere kayyým atanan faaliyet dönemini izleyen dönemden baþlamak üzere kýsmen ya da tamamen kar daðýtýmýna karar verilebilir. Daðýtýmýna karar verilen kar; milli güvenliðe tehdit oluþturduðu tespit edilen yapý, oluþum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliði veya iltisaký ya da bunlarla irtibatý nedeniyle haklarýnda mahkumiyet kararý bulunmayan hissedarlara paylarý oranýnda ödenir. Soruþturma veya kovuþturmasý devam edenlerin hissesine isabet edecek kar payý; kovuþturmaya yer olmadýðýna, beraate, ceza verilmesine yer olmadýðýna, davanýn reddine veya düþmesine iliþkin kararýn kesinleþmesine kadar ödenmeyerek Fon hesaplarýnda tutulur. Hakkýnda soruþturma, kovuþturma bulunmama veya müsadere kararý verilmemiþ olma koþulu, borsada iþlem gören hisseler bakýmýndan aranmaz. Kar daðýtýmý kararý iliþkili olduðu faaliyet dönemi mali verilerinin ve tablolarýnýn tasdiki anlamýna gelmez. Daðýtýma iliþkin hususlar Fon Kurulu tarafýndan belirlenir." maddesi eklenmiþtir.
Ek olarak, Ýlgili kanunun 16.maddesinin 9.fýkrasý " Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonunun kayyýmlýk görevini yürüttüðü þirketlerin genel kurullarýnýn yetkileri, 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olunmaksýzýn Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu tarafýndan kullanýlabilir." þeklindedir.
Yapýlan bu düzenlemeye istinaden Yönetim Kurulumuz 04.05.2023 tarihinde toplanarak;
A) Daðýtýlabilir karýn finansal imkanlar, piyasa beklentileri, uzun vadeli stratejimiz, Þirketimiz sermaye gereksinimleri, yatýrým ve finansman politikalarý dikkate alýnarak, aþaðýdaki þekilde 14.07.2023 tarihinde daðýtýlmasýnýn Genel Kurul yetkisine sahip olan Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu (TMSF) Fon Kurulu'nun onayýna sunulmasýna,
B) Ticaret Kanunu'nun 519/1 maddesi gereðince ayrýlmasý gereken %5 oranýndaki 200.511.800 TL' lik tutarýn birinci tertip yasal yedek akçe ayrýlmasýna,
C) TFRS'ye uygun olarak hazýrlanan finansal tablolara göre hesaplanan 4.275.004.585 TL tutarýndaki baðýþlar dahil daðýtýlabilir net dönem kârýnýn yaklaþýk %30'u oranýnda (brüt 1.281.000.000 TL) ve 1 TL nominal deðerli paya 0,40 TL (Kýrk Kuruþ) olacak þekilde ortaklara nakit olarak kâr payý daðýtýlmasýna; 112.087.500 TL tutarýnda ikinci tertip yasal yedek akçe ayrýlmasýna, net dönem kârýndan kalan 2.416.636.700 TL'nin geçmiþ yýl kârlarý hesabýna aktarýlmasýna,
Ç) Daðýtýmýna karar verilen kârýn; milli güvenliðe tehdit oluþturduðu tespit edilen yapý, oluþum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliði veya iltisaký ya da bunlarla irtibatý nedeniyle haklarýnda mahkûmiyet kararý bulunmayan hissedarlarýn Þirketimiz Yönetim Kurulunca belirlenerek bu hissedarlara paylarý oranýnda ödenmesine,
D) Soruþturma veya kovuþturmasý devam eden hissedarlarýn Þirketimiz Yönetim Kurulunca belirlenerek bunlarýn hissesine isabet edecek kâr payýnýn; kovuþturmaya yer olmadýðýna, beraate, ceza verilmesine yer olmadýðýna, davanýn reddine veya düþmesine iliþkin kararýn kesinleþmesine kadar ödenmemesine, söz konusu kâr paylarýnýn, Þirketimiz tarafýndan kâr payý ödeme tarihi itibarýyla Fon hesaplarýna gönderilmesine, oy birliði ile karar vermiþtir.
2022 yýlý Kar Daðýtým Tablosu ektedir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarýz.
Saygýlarýmýzla,
Sadece hissiyat; Kesinlikle etkileme veya yatýrým tavsiyesi deðildir.
[QUOTE=thot10;6472710]// Meali ney bunun : Onay verilirse 14.7 ney. Aracý kurum yatýrýmcý iliþkileri de 40 kuruþ verilecek mi diyor[/QUOT
Temmuz'un 14'unde 40 kr verilecek demek istiyor
Yer Ýmleri