Biraz karýþýk, o yüzden þöyle anlatayým:
2018 Mayýsta ev boþaldý, 2200TL kiracý vardý ama sadece Mayýs ayýnda bu kirayý aldým, o ay zam gelmiþti. O ay sonu ayný mahallede çok daha ucuza bir ev dulduðunu söylemiþti, ben de satmayý düþündüðümden anlaþarak ayrýldýk
14 ay boyunca ev boþ kaldý. Dolar 2018 Aðustosta 7,20TL-leri görmüþtü, emlak piyasasý satýþ+kira çok ölüydü.
Temmuz 2019'da tam 423,000Tl'ye sattým. Üzerine vergilerini 2 taraf tam ödedi. (Tapudaki rayiçin 2 katý civarý idi )
Sattýðým tarihte kiralar düþmüþtü, benim ev benzerleri 1900-2000TL civarý kiraya veriliyordu.
Bu durumda sanýrým 210-220 kira demek makul olur.
Bu arada evi ayný mahalledeki benzer özellikteki evlerin fiyatlarýna bakarak ortalamasýný alýp 550,000TL den satýþa çýkarýp 6 ay sonra 500,000TL'ye düþürmüþtüm ki mahalledeki en ucuz ev olmuþtu ama 423'e ancak satabildim 14 ayda...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Hocam sattýktan sonra bir daha bakmadým, evet çok kötü bir dönemdi, ben zaten emlaða filan çamur atmaya çalýþmýyorum yanlýþ anlaþýlmasýn, sorular üzerine olaný anlattým.
Kendi tecrübemden söyleyim; emlaðýn fiyatýnýn arttýðý da azaldýðý da dönemleri gördüm. Ayný zamanda ayný mahalledeki evlerin kiralarýnýn arttýðý zamaný da düþtüðü zamaný da gördüm.
Zaman ve þartlara göre ileride her durum yaþanabilir, hayat sürprizlerle doludur...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Cevap için teþekkürler.Konunun içeriðiyle ilgili olduðu için sordum.Satýcý kira çarpanýna bakmaz diye düþünüyorum.O zamanki þartlar neyse ona uygun hareket eder.
Ayrýca ben de ev için pazarlýk aþamasýndayým.Kendi kritelerime göre uygun evler buluyorum.Demek ki döneme göre pazarlýk payý epey artabilir.
Kesinlikle emlaða çamur attýðýnýzý düþünmüyorum.Her yatýrým aracýnýn iyi veya kötü dönemleri olacaktýr.
Bu arada soruya cevap vermis olayim.
Oturdugum yeri 300kira carpani ile satarim.
Daha once yatirimlik bir dairemi 250 carpan ile satmistim.
Yer Ýmleri