Hisse senetlerinde deðerlendirdiðim paranýn bir kýsmý ile yatýrým yapacaðým bir tarla arýyorum. Bu konuda tecrübem sýfýr.
Bunun için minimum 6 ay maksimum 1 yýl araþtýrma yapacaðým buradaki tecrübeli arkadaþlarýn tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Tarlaya ayýracaðým bütçe en çok iki yüz elli bin civarý olacak. Bir yýl sonra enflasyondan kaynaklý hadi üçyüz bine çýkalým.
Bu konudaki bilgilerimin tamamý son bir kaç günde internetteki araþtýrmalarýma dayanýyor. Hatalarým varsa düzeltir tecrübe ve önerilerinizi paylaþýrsanýz minnettar kalýrým.
Ankara'nýn doðusunda bir yer pek düþünmüyorum ama çok kelepir geleceði çok parlak olacaksa düþünebilriim tabi.
Sadece müstakil tapulu istiyorum.
Baraj koruma havzasý veya tarým alaný olarak ayrýlan veya sit alaný olan yerlerde istemiyorum . Ýstediðim tarla on veya yirmi yýl sonra arsa olacak veya arsa olmaya aday olacak bir yer olmalý.ellili yaþlarýmda bana emeklilik sunmalý o tarla.
Aldýðým tarlaya ceviz veya daha mantýklý çok bakým istemeyen gelir getiren aðaç fidanlarý dikerek gelir de elde etmek istiyorum. Ayda yýlda gidip kalabileceðim bir alanda oluþturmuþ olacaðým bu þekilde.
Denize yakýn arkasý orman geleceði parlak bir yer hani süper olur ama en azýndan suyu olsun yeþillik olsun.
Aklýmda Ýstanbul'da yeni havaalýna uzak yerler veya açýlacak Çanakkale köprüsüne doðru tarlalar var. Bursa Ýnegöl yada Mudanya veya Kocaeli de müsait yerler de geliyor aklýma. Akdeniz çanaðýnda turizme patlayacak orman içinde köylerde olur denize az yakýnda.
Þimdilik hayalle baþlattýðým bu baþlýk emin olun bir iki yýldýr kafamdaki fikrin ilk ete kemiðe bürünmüþ hali ve buradaki fikirlerle þekillenmeye devam edecek.
Fikirleri ni tecrübelerini paylaþan herkese þimdiden teþekkürler.
Sizce nereler olur nasýl bir yol izlemeli en saðlýklý bilgilere nasýl ulaþmalýyým ?

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri