Serbest fonlardan mucize beklemeyin, mesela çok baþarý olanlarýnýn 2018 de ne getiri yaptýðýna bakýn. Þuan hsyflerinden en baþarýlý 5 tanesi bile sadece yönetim ücreti ile serbest fon kadar performans gösterir. Üstüne bir de çoðu serbest fonda performans primi ödersiniz.
Kendi adýma yýllardýr serbest fon alabilecek durumdayken portföyümü kendim yönetmeyi tercih ettim.
Bazý kurumlar serbest fonlarý için alým alt limitleri uygularlar, sadece NY olmanýz da yetmez. Tacirlerden serbest fon alabilmeniz için onlarýn 2 milyon alt limiti vardýr mesela. Tacirlerin saklama kurumu Ýþ yatýrýma bu parayý koymadan size serbest fon satmýyorlardý bu yýlbaþýnda ben görüþtüðümde.
Borsada ralli olduðu bir dönemde TKF %100 yaptýðý bir yýlda serbest fonda benzerini yapar emin olun. Kýstas kriterine göre de %20 civarýnda performans primi ödersiniz.
Hedef portföyün serbest fonlarýný zaten alamazsýnýz, onlar yeni müþteri almazlar.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri