Bir süre borsanýn negatif sürece ara vereceðini ve yönün yukarý olduðunu düþünüyorum. Ama bir ralli þeklinden çok birçok hissede düþüþün düzeltmesi þeklinde olabilir.
Umarým hsyf fonlar bu durumdan iyi istifade edebilirler.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
13,30 olayýný bilmiyordum. onun için teþekkür ederim.
örneðin ADP
Bugün 13,30 dan önce sattým. bugün gelen(yani yarýn gelen) eksi deðerden sattým. 1000 tl idi 980 e düþtü
valör 2 olduðu için
ertesi günde gelen eksi ile mesela 970 tl ye düþtü. 2 günle kurtarmýþ mý oluyorum.
3. günü kurtrmýþ mý oluyorum. doðrumu anladým
bir gerçeði kabul etmek gerek... mevcut yönetimle borsanýn, dolayýsýyla hsyf'lerin yükselmesi, zirve yapmasý falan mümkün deðil... sabýrlý olup beklemekten baþka çare göremiyorum... deðiþiklik olmazsa 10 yýl bile bu borsa ve hisseler çöp þeklinde kalabilir... ama 10 yýl sonra fazlasýyla geri alýr kayýplarýný... baþka bir þey konuþmak manasýz bence... kim bu yönetimle her þey düzelebilir falan derse kendini kandýrýr...
Temelde sorunlar þuan için çözümsüz olsa da borsalarda ara ralliler, enflasyona göre yeni fiyatlarýn oluþmasý normaldir. Zaten 2018 baþkanlýk sisteminden sonra girdiðimiz dar bant dikkat çekici.
2002-2008 arasý ise tek parti, AB hikayesi vb eþlinde yükselen borsa.
Ayrýca sistemsel deðiþiklik olmazsa borsanýn daha aþaðýda yeni bir bantta olacaðýný düþünüyorum. Þuan Türk tipi baþkanlýk sistemi bantýnda git gellere devam.
![]()
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri