Şunu da unutmayalım BYF ler de yatırım havuzunun içinde incelenmeli , byf ler normal fonlara göre yatırımcı için , yönetim ücreti fön gideri olarak çok düşük maliyetli.
Benim kafama şöyle bir durum takıldı , nkolay bono da 19.5 dan şubat ayına kadar yatırdığım miktarı bozdurup ppf, borçlanma ve biraz da değişken fonlara dağıtmak daha mı akıllıca olur acaba, nkolay hesaplayınca neti aylık 1,52 oluyor, bakıyorum bazı ppf ler hâla bunun üzerinde getiriyor, borçlanmalar biraz riskli de olsa onların getirisi daha da yüksek, karar veremedim bu konuda.
Nkolay, devrini tamamladı. Her estrüman piyasada tutunmak için bir tık önde gider. Sonra çaktırmadan verdiklerini geri alır. Banka faizlerinden bahsederken TV. ekranlarından ağız dolusu 17-18 diyorlar. Oysa stopaj ve boşta kalan miktarlar var. Bal gibi biliyorlar ama söyleyemiyorlar.
Hiç bir şey bilmeyen vatandaş, sabah kuyumcudan aldığı dövizi ertesi gün bozdursa faizden iyi alıyor. Sabretme durumu olanlar için Teknoloji ve seyahat fonları şahane duruyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
Doğru tabi artık faiz ve bono da duran paranın kıymeti kalmadı eriyip gidiyor, 6 ay önce ev, araba, elektronik eşya alsak daha iyiymiş, ama bir yandan bakıyorum yerli ve yabancı borsalar çok çıktı buradan hisse fonlara giriş yapmak riskli mi olur diye düşünüyorum, aynı şekilde altın, gümüş, dolar da çıktı onları da büyük ölçüde kaçırdık gibi geliyor, tabi daha da çıkabilir, belki buradan almak bile çok uygun belli olmaz.
Teknoloji ve seyahat fonlarına bakınca aylık çok güzel çıkmışlar ama bu saatten sonra sonra ne kadar risk alınabilir bilemiyorum fazla alamam herhalde, ancak bir düşüş olursa kademeli alım yapabilirim.
IPV IJA RPD MJB KUB NZH olarak esit portfoy olusturdum
dolar +%5 (enflasyonu) nu yensem basarılıyım olarak bakarım
bakalım 1 senede ne olacak.
Arkadaslar sabah 10:45 EİB alış talimati verdim isbankasindan, hala iletilecek gorunuyor, normalde bu saatte iletildi gerceklesme tarihi 9 Kasim yazmaliydi.Yanlıs mı biliyorum
CPH2095 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri