Originally Posted by
eusebio
Merhaba; bankanýn gerçekleþtiremediði fon talimatlarýnda bir yükümlülüðü oluyor mu, sanmýyorum ana yine de tecrübeli arkadaþlara danýþmak istedim.
IZB'de pazartesi öðlene kadar geçilen talepler, perþembe günkü fiyat üzerinden perþembe günü karþýlanýyor. minimum 50.000 TL alt alýþ limiti var.
Ýþ Bankasý üzerinden pazartesi talebimi girdim, bu fon için "þu kadarlýk al" diyemiyorsunuz 50bin ve katlarý olmak zorunda. Bu sabah kontrol ederken, bankanýn fonun geçen haftaki fiyatýna karþý düþen kadar para bloklamýþ olduðunu, bloklanan paranýn bugünkü fiyatla 50bin adede yetmediðini gördüm, arada kalan farký da yatýrým hesabýna aktardým.
Akþam üstü Müþteri Temsilcisi aradý, "talep karþýlanamamýþ, ancak hesabýnýz müsait, onaylýyorsanýz alýyoruz" dedi. Onayladým.
Ayrýca olayýn yazýlým hatasý olduðunu, aslýnda fonun son fiyatýnýn %20 fazlasý üzerinden bloklama yapmasý gerektiðini, hatayý bildireceðini de ekledi.
Ýþlemin gerçekleþeceðine inandým, hesaba ek para aktardýðýma sevindim. Amaa;
az önce baktýðýmda; talep iptal edilmiþ, bütün para yatýrým hesabýna geri dönmüþ.
Þimdi bu durumda ben su mu içeceðim sadece; yoksa Ýþ Bankasý bir telafi gerçekleþtirmek zorunda mý?
Çok teþekkürler
Yer Ýmleri