Originally Posted by
Nida
Arkadaþlar, aklýmý kurcalayan bir konu var. Portföy daðýlýmýný yayýnlayan beðendiðim fonlarýn %'sel olarak en çok yatýrým yaptýðý Top-2 hissesini alarak kendi fonumu oluþtursam karlý olur mu diye düþünüyorum. Mantýklý mý sizce?
Bu mantýk daha önce aklýam gelmiþti, iki deðil ama iyi fonalr tarafýndan en çok tutulan hisselerden bir portföy oluþturmak istedim. Sonrasýnda tek hissede denemek istedim. Hatta buna model portföy yayýnlayýp en baþarýlý olmuþ aracý kurum önerilerini de birleþtirdim. Öneri çoksa puan verdim, iyi fon tutuyorsa puan verdim. En çok puan tcell almýþtý. Aralýk baþýnda tcell pay kontrat aldým o mantýkla, en çok o vardý çünkü. Ancak , endeksten çok çok geride performans gösterdi.
Bunun üzerine geçmiþe dönük olarak da test ettim, ancak belirgin olarak endekse görece bir baþarý elde etmedi.
Sonrasýnda vardýðým sonuç, iyi hsyflerin iyi hisseleri tutmakla birlikte, bunlar da yaptýklarý tradelerde performanslarýný endeks üstüne çýakrdýðý idi.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri