
Originally Posted by
myfinans
Benim iyi fonlardan beklentim, endekse göre relatif getiri değil, beklentim, o zig zag piyasada dipten alıp tepeden satıp bu döngüyü devamlı sağlayabilecek bir fon.
Böyle bir fon endeksi kat be kat geçecektir.
Ama bunu başarmak hiçte kolay değil.
Bakalım hangisi ne yapacak bu piyasada.
Mevcut hsyf ve yüksek oranda hisse taşıyan değişken fonların dediğiniz stratejiyi uyguladıklarını sanmıyorum. O dediğiniz tarz yatırımı ancak serbest fonlar yapabilirler. Zaten en yüksek getiriye sahip serbest fonların da o getirileri nasıl elde ettikleri tam bir soru işareti.Bkz. Hedef Portföyün Serbest fonları.
İyi yönetilen hsyf lerin temel stratejisi makro etkenlerde ayakta kalacak sektörlere odaklanıp o sektörlerden temel analiz ile hisse seçmek ve o hisselerdeki ortaklıklarını makro, sektörel ve şirkete ait etkenler negatife dönmeye başlayana kadar tutmak üzerine. Bu şekilde de endeks üzerinde getiri elde edebiliyorlar.
Dipten alıp tepeden satabilecek, borsa düşerken türev enstrumanlarla portföyü hedge edip sürekli maksimum getiriler elde edebilecek hiçbir fona bizleri sadece yönetim gideri ile ortak etmezler. Hatta öyle bir getiri elde edebilen fonlara kazanç primi de verseniz ortak olmanız çok zordur.
Relatif getiri benim için yeterde artar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri