Þubeye gitmeye gerek yok. Kurye ile gönderiyorlar, imzalayýp gelen kuryeye hemen elden teslim ediyorsun geri götürüyorlar.
Ayrýca Herhangi bir bankada nitelikli olursan da o bankadan baþka bankanýn TEFAS ta iþlem gören serbest fonlarýný alabiliyorsun. yani evine en yakýn yürüme mesafesindeki bankadan da hesap açýp nitelikli formlarýný beyan edersen, baþka bankanýn serbest fonlarýný o bankadan TEFAS üzerinden hemen alýp satabilirsin.
Bir ara GMSTR aldým ama sonra baktým fiyat gerçeði yansýtmýyor, hepsini satýp Yapý Kredi YZG fonu aldým. YZG fonu çok istikrarlý ve 30 Mayýsa kadar alýnýrsa stopajý olmayan bir fon. Gümüþ fonlarý içinde riski az olup gümüþ fiyatý ile paralel hareket eden tek fon YZG.
IOG serbest fon olduðu için çok oynak, bazen türevde VIOP gümüþ alýp satýyorlar, bu sebeple ani iniþ çýkýþ yapabiliyor. Paranýn bir bölümünü baðladým.
GUM fonu da Akbank ýn ama YZG sanki daha iyi gibi, fakat az bir miktar da GUM fonu aldým. Çoðunluk IOG ve YZG de.
Maksat riski daðýtmak. Portföyde az bir miktar gümüþ olmasýnýn bir zararý olmadý þimdiye kadar.
Ama þimdiki aklým olsa tamamýný IOG ye baðlardým en baþýndan. Ölene kadar mokoko.
Siz gram gümüþte almýyorsunuz galiba
Geçen yýl Nisanda gramý 3,38'den gram gümüþ almýþým, atmýþým kenara duruyor. Þu an gram gümüþ 7,37.
Bu günden geçmiþe bakarsak ne var ne yok gümüþ almak lazýmmýþ.
Hiç kafa patlatmadan %100'den fazla kazanç yapmýþ.
Seneye bugünlerde gram gümüþ 13-14 olurmu diye de düþünmüyor deðilim.
TLE ve ARE yabancý borçlanma araçlarý fonu ile dolar almak arasýnda kaldým açýkçasý hangisi daha mantýklý olur ???
Yer Ýmleri