Originally Posted by
Turnike
Yabancý hisse senedi emtia vs. içeren fonlarýnýn yönetim ücretleri yýllýk %3-4 arasýnda. Paraný eurobond yapsan %7 faiz alacaksýn artý bunlarýn fon yönetim ücreti eder sana yýllýk %11 dolar bazýnda kayýp. Bu fon dolar bazýnda yýllýk en az %11 kazandýrýrsa baþa baþsýn. Sonrasý reel kar.
Oh ne ala her riski sen al, fon yöneticisi hatalý yatýrým yaparsa ceremesini sen çek o da yetmez gibi adamlara dolar bazýnda her yýl %3-4 yönetim ücreti öde.
En kötü dolar alýp koysan adamlarýn bankasýna, yýllýk %1-2 faiz verecekken hem paraný dolar bazýnda alýyorlar hem de faiz vereceklerine %3-4 sizden para alýyorlar.
Kurda sormuþlar boynun niye kalýn diye o da demiþ ki kendi iþimi kendim görürüm.
Ýyice araþtýrýp kendi imkanlarýnýz dahilinde sýnýrlý da olsa bu tür fonlarýn içerdiði varlýklara bizzat yatýrým yapmak her zaman ama her zaman size daha çok kazandýrýr, kaybederken de daha az kaybedersiniz.
Her yýl toplamda %3-4 civarýnda gezinen fon yönetim ücreti ne demek kendinize gelin fon kurucularý!
Burada bu söylediðinizi dile getirince genelde baþka konulardan dolayý saldýrý alýyorum. Sn Turnike aynen bunlarý dile getirmeye devam edin... Benim gibi aldýðý metayý 10 yýl elinde tutan uzun vadeli yatýrýmcýlar için Paranýn %40'ý yönetim ücretine gidecek demektir böyle fahiþ yönetim ücretleri yüzünden...
Ama burada pek yatýrýmcý yok... Genelde kýsa vadeli bakýþlar olduðundan en fazla 5-6 ay fon tutup satanlar çok olduðundan dolayý bu konuya pek önem vermiyorlar. ama fon iþi uzun vade iþidir... Maliyetleri uzun vadede hesap etmelidir...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri