Peki stopaj olmasa bile avantajý nedir? Yönetim %2.1 ücreti var çünkü.
Mesela en baþarýlý altýn fonu YKT 1 yýlda %38.5 artmýþ, altýn ise %41.69. Yani %3.19 fark var. Bunun %2'si yönetim ücretinden kaynaklansa bile kalan %1.19 büyük ihtimal fon %100 altýn olmadýðý içindir. Eðer gram altýn alýp satarsanýz banka bakasý þu an 3.25tl. Yani 425 tl altýnda %0.07. Bu bile daha mantýklý. Tabi en mantýklý þu durumda zgold hisse kaðýdý. Kaðýdý alýrken 50 kuruþ, satarken 50 kuruþ komisyon ödüyorsunuz o kadar.
IPB nin hisse daðýlýmý havacýlýk aðýrlýklýydý.Geçen hafta havacýlýk hisseleri güzel yükseliþ yaþarken IPB getileri törpülenmeye baþladý ve cuma günü %0,39 eksi yazýnca bugün portföy daðýlýmýna baktým.26 ve 28 mayýs tarihlerinde iki parça portföye %9,68 oranýnda KARSAN eklemiþler.26 mayýstan bugüne KARSAN’ýn 4,85 den 3,90 a kadar düþmesi fonun getirisini baya törpülemiþ.
4,85-3,90 düþüþü yaklaþýk %25’e tekabül ediyor.KARSAN’ýn portföy aðýrlýðý %9,68 olduðuna göre 26 mayýstan bu yana portföy getirisini %2,42 törpülemiþ.KARSAN-TOGG ile ilgili söylentiler var sanýrým bu nedenle portföye eklediler ki bence gereksiz ve riskli bir hamle olmuþ.Yarýn portföyün yarýsýný boþaltacaðým.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Gram altýn 23 Mart kapanýþ deðeri 441.213 4 Haziran kapanýþ deðeri 527.13 %19.47 artýþ.
Fonlardan herhangi birini mesela ziraat TCA yý seçelim,
TCA 24 Mart sabahý TEFAS a düþen deðer 0.057399 7 Haziran bugün sabah TEFAS a düþen deðer 0.069001 %20.21 artýþ.
Rastgele seçtiðim bu dönemde stopaj muafiyeti ile birlikte deðerlendirildiðinde altýn fonu daha uygun görünüyor...
Ben de portföyünde bu kadar güzel hisseler varken nasýl oldu da -0.39 geldi diye þaþýrmýþtým, halbuki hatýrý sayýlýr bir artý deðer bekliyordum. Þimdi sizin hatýrlatmanýzla Mayýs ayý portföy daðýlýmýný görünce durumu anladým sebebi karsn'mýþ evet, ancak %9.68 gibi çok yüksek sayýlabilecek bir portföy aðýrlýðýyla karsn da bahsettiðiniz dönemdeki % 25 lik kayba raðmen, yine sonuç çok kötü deðil, talihsizliði az sýyrýkla atlatmýþ, bence IPB ye inancýnýzý yitirmeyin, bu yaþanan istisna bir tarafa ben Tufan beyin rasyonel portföy yönetimine güveniyorum...
IPB dolarý longladýðý için getirisi düþmüþ olabilir, þuanki statejileri bu diye biliyorum.
Yer Ýmleri