Size haftasonu baþýma gelen garip bir olaydan bahsedeyim. Cuma öðleden sonra bir fon satýþýndan param döndü. Normalde parayý nkolay bono almak için aktifbanka gönderecektim ancak bu iþlemi unutkanlýk sebebiyle 17:30 da fark ettim. Hemen tebden eft talimayý girmeyi denedim ancak eft saatini kaçýrmýþým. Ben de bari haftasonu tebde günlük vadeli olan marifetli hesaba atayým diyerek hesaplar arasý transfer yaptým. Para o gece günlük vadeli marifetli hesapta yattý ancak faiz vermedi. Tutar da küçük bir tutar deðil. Neyse heralde onun da saatini geçirdim diye düþünerek bari tebin ppfsi TKM fonunu aldým. Bu fon 7x24 alýnýp satýlabiliyor bankanýn kendi fonu olduðu için. Cumartesi günü tkm fonu aldým ve fonlarým arasýna geçti. Ancak þöyle bir durum oldu. Fon alýnmýþ ancak kar/zarar bölümünde 200 tl zarar gözüküyor. Nasýl olur, para piyasasý fonunun eksi yazdýðý nerde görülmüþ? Belki sistemsel hata vardýr diye düþündüm satýþ ekranýna girdim baya bildiðin zararýna satýþ olacak. Yani durum þöyle geliþmiþ, bana fonu satarken pazartesi günü açýklayacaðý fiyattan satmýþ. Ben bankaya geri satarken ise cuma gününün kapanýþ fiyatýndan geri alýyor. Böylece ppfden zarar ediyorsun. Bu durumla ilk defa tebde karþýlaþtým. Garanti bankasýnda benzer iþlemler yapabiliyordum, yani haftasonu garantinin ppflerini alýp satarak en azýndan aldýðým fiyata satarak zarar etmiyordum, ancak teb bilerek ya da farkýnda olmadan sistemsel bir hata ile haftasonu alýnan ppflerden size zarar yazdýrýyor. Ýleri tarihli size satýp, geçmiþ tarih fiyatý ile sizden geri alýyor. Bilgi amaçlý paylaþýyorum, ben yaptým siz yapmayýn![]()

Yer Ýmleri