-

Originally Posted by
Axax
Borsalar epey şişti, kısa vadede %20 düzeltme bekliyorum. (BIST şişmemesine rağmen SP500 düşerse, onla paralel düşecektir) Kendi portföyümü şu şekilde yeniden düzenlemeyi düşünüyorum; yorumlarınızı bekliyorum.
IPV - İŞ PORTFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) FONU %25
Gram ALTIN %20
TGE - İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU %10
QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu %10
KUB - KARE PORTFÖY DEĞİŞKEN (DÖVİZ) FONU %10
OPB - OSMANLI PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON %10
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU %5
GZL - GARANTİ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEĞİŞKEN FON %5
GZV - GARANTİ PORTFÖY ESG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FON SEPETİ FONU %5
Al-sat yapmayacağım en az 2 yıl tutmayı düşünüyorum. Faizlerin uzun süre %14'te kalacağını ve doların Kasım 2022'de 11 olacağını düşünüyorum.
bence çok karıştırmışsın. enstruman sayısı arttıkça gelir artar diye birşey yokki hatta öyle yapınca getiri faize yakın birşey oluyor genelde. sade portföy huzurlu ve net kafa.
-

Originally Posted by
friendly_1980
bence çok karıştırmışsın. enstruman sayısı arttıkça gelir artar diye birşey yokki hatta öyle yapınca getiri faize yakın birşey oluyor genelde. sade portföy huzurlu ve net kafa.
Sade portföy dediğinizin içeriği nedir
?
-

Originally Posted by
Axax

?
kub, tkf, altın fonu
-

Originally Posted by
onurbey
kub, tkf, altın fonu

Son sayfalarda gram altın ve altın fonu hakkında çok mesaj atıldı. Ben de altın fonu alıp satmıştım. Bir daha da sıcak bakmadım. Yıllarca borsa, mevduat ve döviz al sat v.s yaptım ama; nedense altına karşı hep mesafeli oldum. Çünkü altını yükseliş trendinde yakalayıp alırsanız ve de zirveye yakın bir yerlerde satarsanız kazançlı çıkarsınız. Ama altın fiyatları düşmeye başladığında nasıl olsa döner diye beklerseniz o aldıklarınızı verdiğiniz gibi zarara girmeniz içten bile değildir. (Bunun örneği fon forumda zaten çok yazıldı) Bir de üstüne taşıma maliyetini eklerseniz zarar duble olur. Eğer altın fonu ya da altın alınacaksa kesinlikle teknik analizi de takip etmeniz gerekir. Eğer bilmiyorsanız. Güvendiğiniz bu işi bilen analistleri takip etmeniz gerekir. En azından önünüzü görürsünüz. Eğer bizim adımıza fonu yönetenler yapıyor zaten diye düşünmeyin. Kendiniz takip edin
-

Originally Posted by
Axax

?
misal bir altın, bir nasd**, bir de bist fonu yeter risk seviyorsan. hadi en fazla bir de petrol koy. risk sevmiyorsan bir ppf bir de baf fonu yeter yani..ekran kalabalıklaştıkça takip zorlaşıyor, moral bozuluyor, hatalar artıyor. er kişi gene mevduatın yolunu tutuyor
ha ortalamanın üzerinde bir zeka ve hafıza gücün varsa başka. 20 yıldır fon alıp satan biri olarak 4'ten fazla önermem.
-

Originally Posted by
Axax

?
KUB OPB yeter
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-