Originally Posted by
byroltr
IJA nýn eksi getirdiðini nerden buldunuz, mkk da deðiþmemiþ görünüyor.
Agresif fonlarda HSA incelemeye deðer bir fon.Ben uzun zamandýr tutarým.TGA pek memnun kalmadý.IJA çok hýzlý gitti, bu iþlerin tersi de olabilir.Ayrýca GZM takip edin %25-%100 arasý hisse taþýyor ama büyük kaðýtlarý alýp satýyor genelde.
deðerli dostum , yarýn sabahki açýklanacak olan fiyatýný kastetmedim. 17 kazým daki tefastaki fiyatýný kast ederek yazdým.
kýymetli dostum , garanti bbva portföyün ( dört yapraklý yonca babavanga ) TGA fonunu incelerken , þunu yatýrýmcýnýn bilmesi ve unutmamasý gerekir. Bu fon 22 nisan 2021 tarihine kadar , garanti portföyün SMART fonlarý ailesinde dördüncü (4.cü ) deðiþken fon olarak yer almakta idi lakin , 22 mart 2021 tarihinde izahname tadil duyuru metninde belirtildiði üzere, 22 nisan 2021 tarihinde izahname tadili ile SMART fonlarý ailesinde AGRESÝF fon olarak konuþlanmýþ oldu. Yani geçmiþ getirilere bakarken TGA için baþlangýç alacaðýmýz tarih 22 nisan 2021 dir. Fonun risk deðeri 5 dir fakat , yutub yayýnýndaki portföy çalýþaný yurttaþýn anlattýðý riske göre getiriyi maksimize ederek fonu yönettikleri. Yani fonun risk deðeri yapýsý nedeni ile 5 fakat , uygulamada riski düþürüp getiriyi yakalamaya çalýþýyorlar gibi düþünün. siz en iyisi o yayýný izleyin youtub dan ne demek istediðimi daha iyi anlayacaksýnýz. onun içün ýja hýzlý gitti , tga pek memnun kalmadým derken aslýnda fonlarýn getirileri elde ederken maruz kaldýklarý riski de düþünmek lazým. 100 tl getiri için 30 liralýk risk almak mý , 50 tl getiri için 9 tl yi riske etmek mi ... hangisini tercih etmek mantýklý ? bi de þu var 22 nisandan bu yana 7 ay olmuþ % 21 e yakýn brüt getirisi var TGA nýn bu süre içinde.... ýja bakalým baþlangýcýndan 7 aya ne yapacak , ýja nýn baþlangýcýný baz alýp tga da ayný 7 ayda ne yapacak ona da bakmak lazým.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri