Bireysel yatýrýmcý tavan fiyattan baþvuru yapacak demek, kurumsal yatýrýmcýya taban fiyattan da hisse verebilirim anlamýna gelir mi?
SM-N980F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bireysel yatýrýmcý tavan fiyattan baþvuru yapacak demek, kurumsal yatýrýmcýya taban fiyattan da hisse verebilirim anlamýna gelir mi?
SM-N980F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yazdýðým hiçbir þeyi önemseyip dikkate almayýn. Kafam iyidir
Kurumsal yatýrýmcý için bu konuda hiç bir þey yazmadýðý için kurumsala da tavandan vereceði anlamý çýkar mý.!?
Örneðin Çan2 eþit daðýtým ve tek fiyattý. Bakýn nasýl açýlýþ yapmýþ, nasýl gitmiþ.
KLKIM halka arzý yarýn baþlýyor? halka arzda kaç lot verirler sizce?
Bence en fazla 50 lot verir, katýlým sayýsýna göre aþaðýya düþer.
hayýrlýsý olsun halka arza olan ilgi iyice azalmýþ forumlarda alakasýz yorumlara kalmýþ bu kadar bilgisiz olup nasýl borsaya yatýrým yapýyor insanlar hayret. Ama burda tek suçlu ky deðil tabiki yapýlan usulsüzlüklere caydýrýcý cezalar kesmeyen kurumlar daha fazla suçlu. Ýnsanlar izahnamede ve kapta herhangi bir açýklama olmamasýna raðmen kurumsallara daha ucuz mal verilebileceðini sanýyor böyle bir þey izahnamede olmadan yapýlamaz. Ayrýca diyelim ki usulsüz yapýlan iþlemler nedeniyle böyle düþünüyorsunuz o durumda da tek fiyatla halka arz olan þirkettede aynýsý yapýlabilir arz fiyat aralýðýnýn bu iþle bir ilgisi yok. Fiyatý kurumsallarýn talebi belirleyecek ky ye szin kafanýz karýþmasýn siz tek fiyattan talep edin denmiþ kurumsal ilgisi az olursa veya aþaðýdan talep girilirse ky de ayný þekilde aþaðýda oluþan fiyattan mal alacak.
Arza gelecek olursak fiyatý ederinin üzerinde olsada kalekim gibi piyasada bilinir bir þirketin marka deðerinide hesaplamaya katmak gerekir diye düþünüyorum. Diðer ne olduðunu duymadýðýmýz pahalý arzlara kýyaslamayý o nednle doðru bulmyorum. Þahsen penta arzýna girmeyi düþünmüyorum ancak buna katýlacaðým. Arzla ilgili tek endiþem üçlü arzda turekste patlayan olay qua seramike olumsuz yansýmýþtý. Ýnþallah pentada olumsuz bir geliþme olursa kalekim etkilenmez.
Yer Ýmleri