eurobond ta limitim doldugu için fona yoneldim ,yoksa dogrusu bond almak .tesekkur ederim .mjl inceleyeyim bakalým
eurobond ta limitim doldugu için fona yoneldim ,yoksa dogrusu bond almak .tesekkur ederim .mjl inceleyeyim bakalým
$ ile alýnabilecek serbest döviz fon önerinþz var mý? Þu ara eurobond almak uygun deðil gibi düþündüðümden fon arayýþýndayým, sizde doðru bir yaklaþým mý?
Ýstanbul Portföyün; TEFAS'a açýk olmayan serbest fonlarýna yatýrým yapmak amacýya kurduðu ve TEFAS'a açtýðý IZB - Birinci Fon Sepeti Serbest Fonu ilk ayý geride býraktý.
Kasým sonu portföy daðýlým raporuna göre aðýrlýklý olarak FYA, IIS ve IIP; daha düþük oranda IAF, IAR, IZV taþýyor.
Henüz portföy büyüklüðü çok küçük 2 MTL seviyesinde; minimum alýþ 50K adet (yaklaþýk 60.ooo TL). Haftada bir kez fiyat oluþuyor. Pazartesi öðlene kadar girilen talep, perþembe günü fiyatýndan gerçekleþiyor.
Aylýk getirisi þu anda %17. Ýçerdiði IAF'ýn aylýk getirisi ise %53.
Doviz ile ilgili fonlarda KIS de basarili gibi gozukuyor. KUB ve KRS borsalar gerilerse patinaj yapabilir. IDF , FFS , FPE , IPV gibi fonlara da dagitim yapmak iyi bir fikir olabilir.
NBZ ve EUZ performansindan memnun musunuz sayin eusebio ?
Izb konusunda ise bende ilk acildigi gun talep gondermistim. Ilk 10 musterisinden biriyim, beklentim buyuk. Tefasta islem gormeyen istanbul portfoy serbest fonlarini alabilmek icin iyi bir secenek. Yatirim tavsiyesi degildir.
Saygilar , bol kazanclar.
Yer Ýmleri