-
Metastock explorer de fiyatı zirvesinden % 50 düşmüş hisseleri gösteren bir formüle ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum.
-

Originally Posted by
hakirca
Metastock explorer de fiyatı zirvesinden % 50 düşmüş hisseleri gösteren bir formüle ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum.
C<=(HHV(500),H)/2 {son 500 data içinde tarama yapar}
-

Originally Posted by
hakirca
c<=Highest(h)/2
(ilgili grafiğin gördüğü en yüksek fiyata göre filtre eder, belli zaman aralığına göre istiyor iseniz kodu değiştirmek gerekir)
THE NORTH REMEMBERS
-
-

Originally Posted by
ugur
c<=Highest(h)/2
(ilgili grafiğin gördüğü en yüksek fiyata göre filtre eder, belli zaman aralığına göre istiyor iseniz kodu değiştirmek gerekir)
Bunu son bir yıl içerisinde gördüğü en yüksek değerden % 50 düşmüş hisseleri gösteren bir formül haline getirsek nasıl olur acaba?
-

Originally Posted by
Bear_Bull
C<=(HHV(500),H)/2 {son 500 data içinde tarama yapar}
Teşekkürederim ama çalıştıramadım bir şeyler eksik diyor ama anlayamadım.Bu konuda hiç iyi değilim.
Aslında tarifi de yanlış yapmışım bana son bir yıl içerisinde görmüş olduğu en yüksek değerden % 50 aşağıya gelmiş hisseleri bulmamı sağlayan bir formül lazım.
-

Originally Posted by
hakirca
Bunu son bir yıl içerisinde gördüğü en yüksek değerden % 50 düşmüş hisseleri gösteren bir formül haline getirsek nasıl olur acaba?
1 yıl içinde yılına göre yaklaşık 250-275 gün, günlük bar sayısı kabul edebilirsiniz..
Bu durumda filtre şöyle kullanabilirsiniz :
c<=HHV(h,250)/2
THE NORTH REMEMBERS
-

Originally Posted by
ugur
1 yıl içinde yılına göre yaklaşık 250-275 gün, günlük bar sayısı kabul edebilirsiniz..
Bu durumda filtre şöyle kullanabilirsiniz :
c<=HHV(h,250)/2
Bu formülü A sütununa kopyalarım ama tarama yapmadan rapor yok dedi.Belki bu ölçekte hisse yoktur dedim 2 yerine 10 a böldüm ama yine taramıyor
Tarama yapması gerekir hatayı bulamadım bir türlü.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri