DÖNEM KARI (ZARARI)
-2.275.387/10.215.564
*bu zarar neyin nesidir,bunlardan baþka zarar yazan güneþ elektrik üreticisi var mý...
hayal-i sükut oldu, yalnýz çookk çookk adiiilermiþ....
yaptýklarý ********lik,baþka birþey olamaz...
10 tane Otomobil aldýk 1000 000 dolar. Her sene deðerinden %20 kaybedecek desek..Ýlk yýl 200 000..2.yýl 160 bin 3.yýl 140 bin dolar...vs
Otomobilleri taksi olarak kullanýyoruz...yýlda bize benzin çýktýktan sonra 200 000 dolar kazandýrýyorlar desek..
Yeni otomobilllerin yýpranma payýný düþünce sýfýra sýfýr elde var sýfýr..Ama elimizde 200 000 dolar var..
Ýkinci yýl bunlarýn yýpranma paylarý 160 000 dolar olacakken o kazandýðýmýz 200 000 dolar ile iki yeni otomobil daha aldýk..
Benzin çýktýktan sonra kazancýmýz 240 000 dolar olacakken amortisman 160 000 dolar artý yeni araçlarýn yýpranmasý 40 000 dolar daha 160+40=200 000 dolar Kazancýmýz 240 000 dolar..amortisman yükünü düþünce ne oldu..
40 000 dolar..Otomobiller esskidikçe amortismanlarý düþerken kazançlarý devam edecek
Þu halde neye hevesleniyor olucaz..
Kar daðýtým yerine büyüyebildiðimiz kadar büyüyelim..
O halde sorumuz Türkiye GES santrallerinin önündeki genel büyüme potansiyeli nedir...
Sanýrým yatýrýmlarý dengeli yaparsak bu sorunun cevabý ile ilgili pek tasa etmek gerekmez..Zira Görünen dünyanýn ve Türkiye'nin önünde katedilmesi gerek daha epey yol var...Geçmiþten bu yana Kurulum maliyetleri azalan ve beraberinde verimleri artan santraller bunlar:)
Yeni yatýrým = yüksek baþlayan amortisman yükü ama artan üretim artan hasýlat artan nakit ve net kar...
Yüzeysel ve doðrusu accýk kaba saba bir yorum yaptým..Zira kafamda kabaca bir iþ modeli canlandýrmak istiyorum.. ama 3 aylýk bilançoda oluþan zararýn içindeki satýþ giderlerine amortisman giderleri de dahil:):)
Parasýný bu hisseye yatýrmýþ sayýn Karye hissedarlarý siz bilirsiniz.
Bu þirket ilk 3 ayda kaç MWp elektrik üretti. Bir hissedar forumdaþým cevap verirse memnun olurum.
Sizler bilmeyebilir, takip etmemiþ olabilirsiniz ama, Þirket e bir kaç defa sordum Ocak-MArt döneminde ne kadar elektrik üretimi olmuþ cevap veremediler . Ne acý, diyorlarki " internet sitemizde dolar sayacý var , ordan bakýn , öðrenin " . Bana ainanmayan varsa telefon açýp sorsun Þirkete.
Yer Ýmleri