sayın dudu,
semt pazarından gözümle gördüklerimi söyleyeyim
bugün 2 farklı durum, farklı 2 kişiye şahit oldum
* pazarcıya neden ürünü 10 liraya satıyorsun diye söyleniyor müşteri,
pazarcı:, abla millet keyfine bakıyor (burada kimi kastettiği belli) biz burada birbirimizi öldürüyoruz dedi
* kadın, oo armutu 12 liraya satıyor, hayrını görmesin dedi gitti, pazarcı neden görmesin abla, beddua etme dedi
Son 3 aydır pazara gitmiyorum. Oturduğum semtte bilinçli insanlar çoğunlukta. En son pazarcı tezgaha dizdiği ürünün( teşhir ) aynısını değil ayıplısını sattığını iddia ederek zabıtayı çağırmıştım. Zabıta tezgahtaki gence ismiyle hitap etmiş, genç de zabıtaya ismiyle kemal abi .... diye konuşmuş ve ben patlamıştım. Tüm pazar başımıza toplanmıştı.
Pazarda 2 etnik grup çekişmesi varmış ( sonradan polisten öğreniyoruz ) Çoğunluğu yaşlı bir grup benimle hareket edince esnaftan çoğuda bana hak vermiş , zorla işlem yaptırmıştık. O gün çoğu insan artık pazara gelmeyeceğini beyan etti ve gitmiyor.
Misal ; domates pazarda 3 lira, markette 5 lira. Markette seçtiğim için hiç fire yok. Pazarda poşeti bağlayıp veriyor ,açtığında yarısı ezik. İade edeceğim deyince kavga başlıyor. Yani aslında pazar daha pahalı ve yıpratıcı oluyor.
Yer İmleri