Evet haklýsýnýz ek satýþ halka arz sürecinde olur, gerçekleþme kýsmýný bu halka arz da kaçýrmýþým, GESAN nýn 2 milyon ek satýþý duruyor onunla karýþtýrmýþ olabilirim, o kadar fazla halka arz üst üste geliyor ki benzer kodlarýný unutup karýþtýrabiliyorum! ama þirketin gerçekten satma niyeti varsa iptal olmaz ertelenir, ilerde MKK ya baþvuru yapýp SPK dan da onay alýp pekala tahtadan satabilir! bu bakýmdan GESAN ýn da o 2 milyon lotu da iptal olmaz ileride satýlýr!
Tüm halka arzlarda hisse iþleme açýldýktan sonra 1 yýl boyunca hisse satýþý yapýlmayacaðý dolayýsýyla dolaþýmdaki pay miktarýnýn arttýrýlmayacaðýný taahhüt ediliyor.
Gesanda da ayný taahhüt var. halka arzda talep gelmesine raðmen satmadýðý ek satýþý 1 yýl boyunca hiçbir þekilde tahtadan satamaz. Dolaþýmdaki pay miktarýný arttýramaz. Spkya böyle bir þeyin için baþvuru da yapamaz.
Sayýn wolf1453 araþtýrma yapmadan yazmak istemedim GESAN da 2 milyon ek satýþý 1 yýl buyunca satmama taahhütünü izahname de göremedim, halka arz lideri Oyak Yatýrýmý aradým taahhüt olmadýðý cevabýný geç te olsa verdiler! Þirketin yatýrýmcý iliþkileri bölümünü aradým, böyle bir taahhütü izahnameye koymadýklarýný sadece halka arz fiyatýnýn altýnda satmama sözü olduklarýný belirttiler! ben de atýyorum 3 gün veya 1 ay sonra MKK ya baþvurabilirmisiniz dedim olabilir dediler! siz izahnemeyi okuduysanýz o bölümü buradan paylaþýrmýsýnýz?
Yer Ýmleri