Kaba taslak yuzde 50 55 panel yuzde 20 25 trafo yuzde10 ýnvertör gibi hatýrlýyorum ama Keko üstad daha iyi biliyordu maliyetler i...
Kaba taslak yuzde 50 55 panel yuzde 20 25 trafo yuzde10 ýnvertör gibi hatýrlýyorum ama Keko üstad daha iyi biliyordu maliyetler i...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
þimdi burayý okuyunca haberdar oldum..kap þu þekilde :
Þirketimiz, Birleþim Mühendislik Isýtma Soðutma Havalandýrma San. ve Tic. A.Þ.'nin baðlý ortaklýðý Solar Santral Enerji A.Þ.'nin, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Üsküp Þubesinden, Kuzey Makedonya'da yürütülen güneþ santrali projeleri için ‘'Muhtelif sayýda ve özellikte OG Hücre ve Transformatör'' sipariþleri almýþtýr. Sipariþlerin toplam bedeli 1.031.473, -USD'dir. (Birmilyonotuzbirbindörtyüzyetmiþüç, Amerikan Dolarý) (Güncel baz USD/TL kuru ile sipariþin toplam bedeli 27.891.030, -TL)
bu kap bana göre çok deðerli dostlar...nedeni makedonyada yeni bir ges þirketi kurmuþtuk...bu þirketin orada iþ aldýðýný öðrenmiþ oluyoruz...orada ciddi ciddi iþ almaya baþlamýþ...bu kap ile de tam anlamý ile artýk brlsm in de bir yönüyle enerji þirketi olduðu teyit edilmiþ oldu...her an makedonya ile ilgili güzel bir kap haberi düþebilir...brlsm ayný zamanda azerbeycan ile de yakýn iliþkiler kuruyor...oralarda da iyi bir yapýlanmaya girebilir...
brlsm dünyada da belli bir mütahitlik sýralamasýna giren ve inþaatta söz sahibi olan rönesans holding ile de çok yakýn iliþkileri var...rönesansýn girdiði yerden brlsm de iþ çýkýyor...
kýsacasý brlsm artýk kendini yenilenebilir enerjide de kanýtlamaya baþlýyor...ges ile ilgili bir kaç kap daha atmasý ile tam bir gesanvari kiþiliðe bürünme ihtimali var...biliyorsunuz gesan ,alfas, yeotk, miatk, europower gibi hisselerin hepsi de çok agresif çýktýlar...hepsinin de fiyatý 100-200 lere gitti...bu psikoloji bizim de ucuz olmamýz algýsýný yaratýr..buda yatýrýmcýlar tarafýndan ciddi talep görmesine neden olur..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
elimde biliyorsunuz üç adet hissem var...biri brlsm bir diðeri kocaer bir diðeri de atatp dir...bu hisseleri aldýðýmdan beridir aylardýr trade dahi yapmadým...yukarýdan satayým sonra aþaðýdan alayým çabasýna da girmedim...bu üç hissemden hangisi hareketli ise ona yorum yapýyorum...buraya fazla yorum yapmayýnca bazý arkadaþlar bu hisseden çýktýðýmý sanýyor...öyle deðil dostlar...
son bir kaç iþ günüdür atatp çok hareketli idi o yüzden de oradan ayrýlamadým ve yorumlarýmýn çoðunu oraya yaptým...bazen burasý hareketli olunca veya ilginç bir haberi gelince ister istemez buraya ,kocaer de benzer durumu olunca kocaere de yorum yapýyorum..
bu üç hisseyi de seviyorum ve deðer veriyorum...bunlarýn içinde brlsm bebeði artýk yürümeye baþladý....atatp yeni yeni emeklemekten yürüme moduna geçiyor...kocaerde ise gebelik süreci devam ediyor...onda bir kaç aya kalmaz artýk ultrason sonuçlarý görülmeye ve bebeðin ne kadar da þirin bir bebek olduðu ortaya çýkacak...kocaerde artýk gebelik sancýlarý baþlayacak...ama tam anlamý ile doðuma hala zaman var...bu sýralar kocaerde toplama dönemleri yaþanýyor...bir çok üstadýn da dikkatini çekmeye baþlamýþ...kocaerde doðum ve bu doðumun çoþkusu jes santralinin bitimine yakýn olacak....(2025 yýlý ortalarý ) santralin bitmesine yakýn belki de jeotermal tarým ve soda içeceði ile ilgili yatýrým haberleri de gelebilir...ileriyi görüyoruz arkadaþlar..bu günün sakinliðine aldanmamak lazým..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesanda iken o oranlarý çok yazmýþtým...twiteer hesabýmda hala var..ama inanýn þu anda tam anlamý ile hatýrlamýyorum...aylardýr o konularý araþtýrmadýðým için unutmuþum...brlsm de asýl olan artýk þirketin ges yatýrýmlarýna aðýrlýk vermiþ olmasýdýr..brlsm zaten türkiyede kendini kanýtlamýþ bir numaralý mühendislik firmasýdýr...güzel bir organizasyon yapýlanmasý vardý...saha tecrübesi yüksekti....dolayýsý ile ges sektörüne çok da yabancýlýk çekmediler...esasýnda iþlerini aldýklarý inþaatlarýn elektirik ve havalandýrma iþlerini yaparken tamamlayýcý sektör olarak da ges ortaya çýkýyor..yani onlarý yaparken hiç zaman kayýp etmeden binalarýn ges iþlerini de yapabilme yeteneðine kavuþtular..
önümüzdeki zaman diliminde belli bir inþaat alaný olan yerlere yenilenebilir enerji yapýlmasý zorunluluk oluyor...bu yüzden de daha inþaat sürecinde þirketler yenilenebilir enerji yatýrýmlarýný da yapmak isteyeceklerdir...iþte tüm bunlarý tek seferde yapabilecek bir þirket de brlsm dir...iþte bu yüzden de ges sektöründe hýzlý büyüme potansiyeline sahiptir..
sürekli dediðim gibi ileride ges ile ilgili güzel iþler almaya baþlayacaklardýr...asýl iþleri ile ilgili de güzel iþler almaya devam edeceklerdir...çünkü depremin vurduðu 10 a yakýn ilde çok ciddi inþaatlar yapýlmaya baþlanýyor...brlsm buralarda güzel iþ potansiyelleri yakalayacaktýr..
olacak , buda guzel olacak
iyi oldu kac zamandir stabildi, ekleme yapabildim,
sen sagol dostum
Saving-Accumulation-Investment
In God We Trust
hadi brlsm taze gelinler gibi naz yapma...geç artýk sen de þu 44,00 direncini de keyfimize bakalým...senin bunu yapacaðýna inanýyorum...sabýr ile de hisselerimi tutuyorum...direncini geçtikten sonrada bir flama direðini dik ta 70-75 lere kadar...bayraðýný dalgalandýr ki borsa alemi hisse görsün...![]()
ha þöyle iþte brlsm...iki üç hafta önceki gerçek kiþiliðine dön yahu...bu kadar çok naz sana yakýþmýyor...enerji þirketleri içinde bilançosu ile yýldýz gibi görünüyorsun..hala onlara göre çok ucuzsun...stres yapma ve yoluna devam et....kendine güven..sen bir çoðundan daha iyisin...
![]()
Yer Ýmleri