Þuna bak
Qnb 243.000 lot almýþ maliyet 40.97
Bofa 215.000 lot almýþ maliyet 41.95
Yatýrým finans 177.000 lot almýþ maliyet 41.50
Þuna bak
Qnb 243.000 lot almýþ maliyet 40.97
Bofa 215.000 lot almýþ maliyet 41.95
Yatýrým finans 177.000 lot almýþ maliyet 41.50
insana gerçekten de buraya kadarmýþ düþüncesi veriyor...ama gesanda 7 hafta sürdüðünü bilmiyordum..tek bildiðim gesanda o sýralarda çok bunalmýþ olmam...o sýralarda bir akýl ve mantýðýma dönüp bakýyordum bir de tahtaya...
bence bu tür durumlarda tahtaya bakmadan sadece mantýðýmýzý dinlememiz gerekiyor...tabi bir de yakýn arkadaþlarýn baskýsý olmamasý lazým...dün de dediðim gibi iki tane çok yakýn dostlarýmýn yoðun baskýsý vardý...kýsa sürede 20 den 70 e gelmiþ bir hisseden üç kat kazandýn daha ne istiyorsun diyorlardý...
þimdi brlsm de baktýðýmda onda da üç kat kazandýðýmý görüyorum...neredeyse gesan ile ayný durumda...
bir tek sabýr etmemiz gereken daha üç dört haftamýz var...býrakalým inanmayanlar dökülsün...hisse rahatlasýn...spek amca toplayabildiði kadar toplasýn...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesanda iken en zor ve bunaltýcý vakitlerde yorumlarým ile ortaklarýmýza moral veriyordum...demek ki 59-70 aralýðýnda ben bile en fazla 6,5 hafta dayanmýþým...çünkü benim satýþýmdan sadece bir iki gün sonra hisse çýkýþa geçmiþti...
brlsm iþinde zaten bir numara...türkiyenin en prestijli iþlerini o yapmýþ...hala da yapmaya devam ediyor....elinde hala bitirilmesi gereken 3 milyar tl lik iþ var...ges iþine de yeni girmesine raðmen 200-300 milyonluk iþleri almaya baþladý...piyasaya kendini kabul ettirmiþ bir þirket...önü açýktýr...bize de düþen sadece sabýrdýr...
bu sabah yolda gelirken biraz yeotk in telegram sayfasýna bakayým dedim...adamýn birinde 26 maliyetli yeotk var...adam hala ben 5 yýl tutacam diyor....
iþte kazananlar onlardýr bence..öyle %10-20 vurup kaçanlarýn o kadar kazanmasýna imkan yok...daha dün emin þimþek açýklama yaptý...orta vadeli programýn amacý yeþil dönüþümü yapmaktýr dedi...cari açýðýmýzý ancak o þekilde kapatabiliriz dedi...üç yýl boyunca yoðun bir yatýrým yaparsak enerjide dýþa baðýmlýlýðýmýzý bitiririz dedi...bence hükümet elinden gelen herþeyi yapacak...teþvise teþvik...yatýrým ise yatýrým...bu dönüþüm türkiyenin kaderini belirleyecek..artýk onun bunun petrolüne ,doðal gazýna ihtiyacýmýz kalmayacak..bu yüzden de cari açýðýmýz olmayacak...fosil yakýtlara ödediðimiz 97 milyar dolar cebimizde kalacak o para ile her türlü sosyal ve ekonomik harcamalar yapýlabilecek...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesaný 65 lerden ben sattýktan sonra gesan uçunca arkadaþa dönüp dedim ki beni batýrdýn...ne yaptýn bana dedim...arkadaþ da espri yaparak eðer sen çok zengin olsaydýn artýk bizi takmazdýn o yüzden fazla zengin olma diye sana sattýrdým dedi...
ben de yahu kekoluk benim kanýmda var..ne kadar zengin olursam olayým ben deðiþmezdim ki dedim..boþuna beni engelledin dedim..
brlsm de de ayný havayý sezinliyorum...brlsm de arkadaþ baskýsý da yok bende...kafam daha rahat...bana artýk sat diyemiyorlar çünkü gesandaki durumu onlar da gördüler...bakalým tahta yapýcý bu baskýsýna ne kadar daha devam edecek ?? hissenin gidiþatý buraya kadarmýþ bundan sonra bundan bir cacýk olmaz dedirtecek...![]()
Keko esiniz nasil oldu, insallah iyidir su an.
Konuya gelecek olursam, bu hafta portfoyde biraz degisiklik yaptim, thy ve ford agirligini azalttim. Gecen sene kat kat olmasa da kazandirdilar, gerci thyde 2X yaptim bereket versin diyeyim (zamaninda 14 liradan satip 100 kusurden tekrar almistim😄).
Bu iki hisse portfoyun cogunu olusturmasinin nedeni sene icinde konjonktür takip edecek zamanimin olmamasiydi (2022 sonunda havacilik ve otomotiv iyi gidecek al bunlari habzij deyip gecmistim). Bir de sirketlere degil ama memleketin durumuna guvenemiyordum, simdi onumuzu daha rahat gorebilecegimizin emareleri var, insallah boyle devam eder.
Cok laf kalabaligi yapmayayim, birlesim en buyuk yuzdeyi olusturuyor portfoyde, sonrasi atatp, kalanlar da froto-kcaer-toaso-thy-papil-sok-ulker gidiyor. Toplam 10 kadar hisse var yani.
Tecrubeli buyuklerime sorum su: 2-3 hisse ile ilerlemek ve cok hisse (en az 5) ilerlemek konusundaki dusunceleriniz nedir? Biliyorum kisinin risk algisina gore degisir bu ama ozellikle portfoyu az sayida hisseden olusan buyuklerimin dusuncesini merak ediyorum (kagidin gelecegine nasil ikna oluyorsunuz, rahat ediyor musunuz vs).
Simdiden sagolun.
Eþim bir kaç günlüðüne memleketine gitti henüz dualarýnýzýn sonuçlarýný kýsa vadede göremedim...Orta ve uzun vadede ise çok faydalý olacaðýna inanýyorum..
Geçmiþte sermayem az iken tek hisseye takilirdim..ama sermaye büyüyünce buna cesaret edemiyorum ...çünkü tahta yapýcýlar tahtalarý çok yakýndan izliyorlar...bazý tahtacilar tek tek lot sayýyorlar..bu yüzden de çoðu sefer insanýn üzerine oynuyorlar..
Bu durum olmasaydý ben tek hisse seviyordum..çünkü aldýðým hisselere güveniyordum..çok parçalý olmak takibi zorlaþtýrýyor..pek sevmiyorum..ama kendini güvende hissetmek için sepet iyidir...çoðu arkadaþa sepet tavsiye ediyorum..herkesin risk iþtahý bizimki kadar olmayabiliyor..
Sagolun cevabýnýz için. 10 hisseyle ben de cok dagildigimi hissediyorum, mesela sok ve ulkeri birlestirsem olur aslinda. Ve de havaciliktan ciksam vb. Zaten sermayem az.
Esiniz icin sahsen dua ettim ben cidden namazlardan sonra 🙂 ama uzun vadeyle birlikte kisa vadeli teknik gorunume iliskin dua etsek de fena olmayacak demek ki 🙂 allah tez zamanda sifa versin inþallah.
Yer Ýmleri