Alýntý Originally Posted by Canmert Yazýyý Oku
Keko bey ulaþtýðýnýz sermaye sizi temettü emeklisi yapacak büyüklüðe ulaþmýþtýr tahminince daha önceki mesajlarýnýzdan anladýðým kadarýyla

Neden 5-15 fk lýk hisselerle temettü emeklisi olup rahat etmek yolunu tercih etmediðinizi öðrenebilir miyiz
Sorunuz kekoya ama izninizle hazýr konu açýlmýþken hep birlikte fikir alýþveriþi yapalým.

Son yýllarda çok konuþuluyor temettü emekliliði ama ülkemizin birkaç hisseye park edip onun ödediði temettü ile geçinilecek bir yer olmadýðýný düþünüyorum, sebepleri:

1. Ýlk ve en önemlisi böyle bir hisse bizim borsada yok, Avrupa ve ABD'de 50 senedir kesintisiz temettü ödeyen kaðýtlar varken BÝST'in kendisi 50 yaþýndan genç. O þirketler çok baþka yerdeler, bizde bu konuda en güvenilen kaðýt Ereðli'nin yatýrýmcýsýna ne yaptýðý ortada, temettü ödemediði gibi hiper enflasyonda sermayeyi de eritti. Park edip hayatýnýza baksaydýnýz yanmýþtýnýz, bizim borsada proaktif olmak, konjontüre hakim olmak gerekiyor. Aksi þekilde davranma lüksümüz yok. O donanýmý zamanla edindikten sonra da þirket seçerken illa temettü versin diye kasmýyordur insan.

2. Ödenen temettü senede bir, onu da TL'de býrakýrsan enflasyon yer, deðerlendirmek lazým o da bizi bir önceki maddeye götürüyor.

3. Meslek altýn bileziktir, hisse senedim var diye býrakýlmaz bana göre. Ýkisinin yeri ayrý. Çalýþmak iyidir.

Herkesin bu konudaki fikirlerini dinlemekten memnuniyet duyarým.