Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 20/91 ÝlkÝlk ... 1018192021223070 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 153 - 160 arasý.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi þirketlerine ortak olmalýyýz

1. Peki erhan ne yapacaðýz madem haydi söyle dediniz diyelimki.

Cevap basit kar eden karýný arttýran bist 30 bist 50 bist 100 olmak kaydýyla gidip baba þirketleri alacaksýnýz.

BABA þirketler neler mi.

FROTO çok güzel hissedir Alacaksýn.
    BÝMAS cok güzel hissedir alacaksýn.
    ASELS alacaksýn
    KARDEMÝR EREGLI ALACAKSIN
    TAVHL alacaksýn.

vb vb. iþte baba þirketler sana.

EE erhan bunlar temettü daðýtýyor. Biliyorum sayenýzde temettü ödediklerini farkettim. Cunku temettü ödeyip ödemedikleriyle ilgilenmiyorum güzel kar ediyorlarsa alýyoruz BU kadar basit.

EE sen okadar temettü yazýsý paylastýn e ben bunlarý temettü veren hisse almayýn diye paylasmýyorum ki ben bunlarý ÝÞ yatýrým gibi saçma sapan borçla büyüyen ama yüksek temettü veriyor diye aldýgýnýz hisseler için anlatýyorum.

Ýþ yatýrýma bir garezimde yok ha saçma sapan bankadan kredi çekip temettü dagýtan bir hisse olmasýna raðmen bizim kynýnýn dilinden düþmeyen bir hisse bu hisse 5 kuruþluk yatýrýmý dahi hak etmýyorken siz mýlyonlarca para gömüyorsunuz bu beným içime dert oldugu için bu meseleyý anlatýyorum. Ayrýca bu meselenýn cýkýs sebebi FORTODUR seneler oncesýnde foroto temettü dagýtmayacam bu sene dedi diye KÜFREDÝP hisseyi satanlar oldu. Bende bu meseleyý nlatmaya baslayýnca ortalýk karýstý ozman anladým aslýnda temettü hakkýnda ky hiçbirþey bilmiyormuþ. SOnrada kendimi bu ugurda adadým.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. sayýn erhanacikgoz siz ileride bu camiada ismi sýkça duyulan , sýký takip edilen ve popülaritesi yüksek paylaþýmcýlardan biri olacaksýnýz buna eminim.. sizi kýrmak, üzmek gibi bir niyetimde yok lakin yatýrým fikrinize katiyen katýlmýyorum.. Ben bu iþlerin derinlerine inmeyi hiç düþünmüyorum, þükürler olsun düzenli bir iþim ve gelirim var , borsa ve hisse senedi yatýrýmcýlýgý benim için babadan kalma vazgecilmez, satýlmaz bir dükkan gibi , bir þirketin ortaðý olmak bana güç ve huzur veriyor.. her yýl az çok temettümü alýr fiyatý uygun olan takip ettigim yatýrýmcý dostu þirket hisselerinden tekrar alýrým yada ihtiyaçlarýmý gideririm.. uzun zamandýr karýný paylaþma politikasý olmayan , sadece fiyat deðer artýþý olan þirketelerede yatýrým yapmýyorum. þirketler para kazanmak için kurulur bende o kazinilan paradan elde edilen kardan sermayem oranýnda pay almak için ortak olurum.. benim yatýrým mantýðým bu erhan bey.. size baþarýlar dilerim..

SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alýntý Originally Posted by apa Yazýyý Oku
    sayýn erhanacikgoz siz ileride bu camiada ismi sýkça duyulan , sýký takip edilen ve popülaritesi yüksek paylaþýmcýlardan biri olacaksýnýz buna eminim.. sizi kýrmak, üzmek gibi bir niyetimde yok lakin yatýrým fikrinize katiyen katýlmýyorum.. Ben bu iþlerin derinlerine inmeyi hiç düþünmüyorum, þükürler olsun düzenli bir iþim ve gelirim var , borsa ve hisse senedi yatýrýmcýlýgý benim için babadan kalma vazgecilmez, satýlmaz bir dükkan gibi , bir þirketin ortaðý olmak bana güç ve huzur veriyor.. her yýl az çok temettümü alýr fiyatý uygun olan takip ettigim yatýrýmcý dostu þirket hisselerinden tekrar alýrým yada ihtiyaçlarýmý gideririm.. uzun zamandýr karýný paylaþma politikasý olmayan , sadece fiyat deðer artýþý olan þirketelerede yatýrým yapmýyorum. þirketler para kazanmak için kurulur bende o kazinilan paradan elde edilen kardan sermayem oranýnda pay almak için ortak olurum.. benim yatýrým mantýðým bu erhan bey.. size baþarýlar dilerim..

SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    valla öyle bir niyetim aslýnda yok önce kendým para kazanayýmda fenomenlýk yapma derdým yok ama ýnsanlara hýsse onermekten cok Öðretmeyý cok sevdýgým býr gerçek mesela bana hýsse sormayýn ama býr hýsse nasýl analýz edýlebýlýrý sorun.

benden robot ýstemeyýn ama nasýl robot yapabýlýrýmý sorun gibi. Beným en sevdýgým olay sorulara cevap vermektýr yaný ogrenmek ýsteyene herseyý anlatabýlýrým saatlerce. BU konuda formda býr cok kýsýye yardýmcý oldum.

Yatýrým tarzýnýzda kötü görünen bir durum yok bana göre bu sýzýn seçiminiz. Fakat hatýrlatmam gerken býrsey var göz ardý etmemelýsýnýz bana göre iþinize karþýmak gibi olmasýn yanlýþ anlamayýn.

Bugun aldýgýnýz veya biriktirdiðiniz hisseler yada babadan kalan hýsseler doðdugu gunden bu yana temettü daðýtmýyorlar onlarda temettü vermeden yýllar geçirdi. büyüdüler geliþtiler yatýrýmlarýný tamamladýlar ve artýk daha yavas buyume kararý alarak karlarýný alýyorlar. Güzelde birþey. Yani bugun az temettü daðýtan veya hiç daðýtmayan bir þirket bundan 10 yýl sonra büyümesini tamamladýðýný düþündüðünde artýk bizde diðer þirketler gýbý elde ettiðimiz fabrýkalarýn karlarýný temettü olarak alalým diyebilir. Bunun bir garantisi yok cunku sýzýnde bugun sahip oldugnuz þirketler ayný seyý yaptý yýllarca temettü vermedi bu kadar yeter dedikleri noktada temettü vermeye basladýlar. Keza ayný sekýlde bu hisseleriniz bundan 3 5 yýl sonra biz bir kaç tane daha fabrýka açmayý planlýyoruz yeterince kar yedýk þirketimizi biraz daha büyütelim kararý alarak temettülerin yerini yeni fabrikalar yený yatýrýmlar yapmak ýsteyebýlýr.

SONUÇ olarak vizyonumuzu yatýrýmcýlar olarak geniþ tutmalý ve sadece tek bir noktada takýlý kalmammýz hepimizin menfaatine olur diye düþünüyorum gelecek projeksiyonlarýda düþünmelýyýz.

Nacizane tavsiyem.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

*Ayrýca yahoo web sitesi temettüyü hisseye gerisin geri eklemeden elde edilen fiyat grafiklerini sunuyor. mesela madem aygazdan bahsettik. Yahooda aygaz temettü dahil olmayan grafiklere göre nisan 2011 de aylýk bar kapanýsý 11.05 görünmekte oysaki veri terminalleri ve mynette nisan 2011 fiyatý 6,51 görünmekte. bugun ise 14.28 görünmekte yani 2011 den buyana temettülerle lot alýnmasaydý 2011 den buyana %30 getiri saglamýþ eðer gelen temettüleri cebinize atmýþsanýz. getiriniz bu olacaktý. TEMETTÜLER HARÝÇ GETÝRÝYÝ KASTEDÝYORUM ÝÞTE YAHONUN GRAFÝÐÝNE TEMETTÜLERLE LOT ALINMIÞ GÝBÝ HESAP ETTÝÐÝNÝZDE MYNETTEKÝ VERÝ TERMÝNALLERINDEKÝ GRAFÝK NE ÝSE ONA ULAÞMIÞ OLACAKSINIZ.

*Likten sizde temettü veren hisselerinizin temettülerini yeseydiniz lota çevirmeseydiniz ne kadar sermaye getirisi elde ettiðinizi mearak ediyorsanýz aþaðýdaki linkten kontrol edebilirsiniz. Diðer gördüðünüz tüm grafikler (matrkis ideal mynet vb) tümü düzeltilmiþ yani temettülerle lot alýnmýþ hisse performansýný gösterir ayrýca vergiyi dahil etmez. TÜm bunlarý birleþtirdiðinizde bile düzeltilmiþ fiyatlarýn içinden temettünün çýkarýlmadýðýný aksine ayný gün lot alýndýgýný ve vergi ve komýsyon hiç ödemedeiðinizi varsayarak performans sunar.

BU grfikte ne kadar temettü aldýgýnýzý kolayca hesaplamanýz için D harfi ile grafik üzernde görebilirsiniz çünkü temettü hariç grafik o yuzden yerleþtiriyor o D harfini.
    yahoo AYGAZ TEMETTÜ HARÝÇ GRAFÝK

Sanýrým bu sayede diðer arkadaþlarada yeni birþey öðrenmiþ oldu temettüveren hisselerinizin temettülerini lota çevirmezseniz ne kadar getiri saglayacaðýnýzý yahoo sayesýnde görebilirsiniz.
    Yahoo ve google o fiyatlarý dediðin gibi "*Ayrýca yahoo web sitesi temettüyü hisseye gerisin geri eklemeden elde edilen fiyat grafiklerini sunuyor." deðil, tam tersine düþmediði fiyat grafiklerini sunuyor. Bunu neden yapýyor peki? 03.01.2010 tarihinde alan birinin tam olarak ne kadar ödeyeceðini bulabilmesi için. Aygazý 03.01.2010 kapanýþýnda alan biri 5.70 ödemiþ ve 14.04.2010 tarihinde hisse baþý 0.33 kuruþ temettü daðýtýlmýþ. 03.01.2010 tarihinde 5.70 TL'den alan birinin maliyeti 5.70-0.33=5,37 TL olmuþ. Aldýðý temettü ile hisse alsýn almasýn farketmez.

Kendi kafanda oluþturduðun mantýk silsilesi yanlýþ dahi olsa bozmak istemediðin için senin anlamýþ olduðun yapýya en uygun görünen grafiði gidip getirdin ama senin dýþýnda bu grafikler nasýl oluyorda bloomberg'de farklý yahoo ve google'da farklý diye düþünen birileri gidip bilen birine sordu ve cevap aldý : https://money.stackexchange.com/ques...torical-prices

Soru : " Why does Yahoo Finance and Google Finance not match historical prices? "

Bu soru sorulduðu sýrada yahoo close fiyatlarýný hem temettü hem de bölünmeler için düzeltmiyordu. Google ise sadece bölünmeler için düzeltiyor ama temettüler için düzeltmiyordu. Bu nedenle iki grafik arasýnda neden geçmiþ fiyatlarda fark olduðu soruluyor. 2017 sonlarýndan itibaren yahoo da google gibi bölünmeleri düzeltmeye, temettüleri ise eskiden olduðu gibi düzeltmemeye baþladý. Bu açýklamayý þu nedenle yaptým; soruda google ve yahoo arasýnda neden fiyat farký olduðu soruluyor, bizim konumuz ile ilgili deðil gibi duruyor. Cevapta ise tam olarak bizim konumuzun cevabý var.

Cevap : The difference is that Yahoo is showing the unadjusted price that the security traded for on that date, while google is adjusting for price splits. This means that Google is showing how much you would have had to pay to get what is now one share.

Diyor ki; yahoo x tarihinde fiyatý düzeltilmemiþ olarak (yani þu an x gününde alacak olduðun fiyatý) gösteriyor. Buna raðmen, google bölünmeler düzeltilmiþ olarak yayýnlýyor. Bu da þu demek oluyor diyor; tam olarak x tarihinde cebinden o hisse için çýkacak olan rakamý gösteriyor.

Yukarýda da söylediðim gibi yahoo 2017 sonlarýndan itibaren aynen google gibi bölünmeleri düzelmeye baþladý. Temettüler ise düzeltilmemeye devam ediyor ki x tarihinde ben buna ne kadar para verecektim anlaþýlsýn.

5. fikirlerin çatýþmasý çok keyifli

6.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Yahoo ve google o fiyatlarý dediðin gibi "*Ayrýca yahoo web sitesi temettüyü hisseye gerisin geri eklemeden elde edilen fiyat grafiklerini sunuyor." deðil, tam tersine düþmediði fiyat grafiklerini sunuyor. Bunu neden yapýyor peki? 03.01.2010 tarihinde alan birinin tam olarak ne kadar ödeyeceðini bulabilmesi için. Aygazý 03.01.2010 kapanýþýnda alan biri 5.70 ödemiþ ve 14.04.2010 tarihinde hisse baþý 0.33 kuruþ temettü daðýtýlmýþ. 03.01.2010 tarihinde 5.70 TL'den alan birinin maliyeti 5.70-0.33=5,37 TL olmuþ. Aldýðý temettü ile hisse alsýn almasýn farketmez.

Kendi kafanda oluþturduðun mantýk silsilesi yanlýþ dahi olsa bozmak istemediðin için senin anlamýþ olduðun yapýya en uygun görünen grafiði gidip getirdin ama senin dýþýnda bu grafikler nasýl oluyorda bloomberg'de farklý yahoo ve google'da farklý diye düþünen birileri gidip bilen birine sordu ve cevap aldý : https://money.stackexchange.com/ques...torical-prices

Soru : " Why does Yahoo Finance and Google Finance not match historical prices? "

Bu soru sorulduðu sýrada yahoo close fiyatlarýný hem temettü hem de bölünmeler için düzeltmiyordu. Google ise sadece bölünmeler için düzeltiyor ama temettüler için düzeltmiyordu. Bu nedenle iki grafik arasýnda neden geçmiþ fiyatlarda fark olduðu soruluyor. 2017 sonlarýndan itibaren yahoo da google gibi bölünmeleri düzeltmeye, temettüleri ise eskiden olduðu gibi düzeltmemeye baþladý. Bu açýklamayý þu nedenle yaptým; soruda google ve yahoo arasýnda neden fiyat farký olduðu soruluyor, bizim konumuz ile ilgili deðil gibi duruyor. Cevapta ise tam olarak bizim konumuzun cevabý var.

Cevap : The difference is that Yahoo is showing the unadjusted price that the security traded for on that date, while google is adjusting for price splits. This means that Google is showing how much you would have had to pay to get what is now one share.

Diyor ki; yahoo x tarihinde fiyatý düzeltilmemiþ olarak (yani þu an x gününde alacak olduðun fiyatý) gösteriyor. Buna raðmen, google bölünmeler düzeltilmiþ olarak yayýnlýyor. Bu da þu demek oluyor diyor; tam olarak x tarihinde cebinden o hisse için çýkacak olan rakamý gösteriyor.

Yukarýda da söylediðim gibi yahoo 2017 sonlarýndan itibaren aynen google gibi bölünmeleri düzelmeye baþladý. Temettüler ise düzeltilmemeye devam ediyor ki x tarihinde ben buna ne kadar para verecektim anlaþýlsýn.
    hocam kýzma bana ama benim lafaýmý tersten çevirip bana söylüyorsun zaten grafiði düzeltmediði için otomatýk olarak temettüleri hariç tutuyor anlamý ortaya çýkar. ben temettüler hariç çünkü grafikler düzeltilmemiþ diyorum. Sen ise bu cumleyý grafikler düzeltilmiyor kaç lýradan alacaðýný görsün diye diyorsun ee ayni þeyi bana tersten çevirip okuyorsun aslýnda söylediðin iki þeyde bir biriyle eþ þeyler.

kaç lýradan aldýgýn göründüðünde ki sen böyle demiþsin aslýnda portfoyunun aþaðý giden grafik yüzünden büyümediðini ama temettüleri cebýne attýgýn sekýlde hesap etmeni saglýyor. böylece Ne olmuþ oluyor hani mynetteki grafiði açýp 3 lýradan almýþým 5 lýraya gitmiþ þu kadar temettü gelmiþ oldu portfoyum 10 lýra hesabý yaparken gelin bu grafiði kullanýn demiþler. cunku mynetten bakacagýn grafik düzeltilmiþ yani temettü dahil grafiði sunuyor demiþler.

Benim yazýmý tam okursanýz size örnek verdim 10 lýradna aldýgýnda temettüyü ekstradan dahil edecek grafik arýyorsan o hissenin grafiði temettü sonra 10 lýradan 9 lýraya giden bir hisse grafiði olacak diye yazdým. fakat bizim mynetteký grafikler böyle deðil 9 lýradan 9 lýraya gitmiþ hisse grafiði olarak fiyatý güncelliyorlar dedim. Ardýndanda bak yahooda benim anlattýgým gibi düzeltmiyorlar dedim.

Kafamda kurdugum hiçbirþey yok ki benim hiçbirþeyi hazýrlamadým uygun grafik aramadým yahooyu zaten biliyorduk googlenýnde yahoo gibi yayýnlýyor oldugunu sýmdý ogrendým hiçbirþeyi düþünerek planlayarak yazmadým sen aygazdan örnek vermiþsin diye aygazý aldým getirdim. tamamen doðaçlama yazdým.

burada amacýmýz birbirimize birþeyler geçirme deðil doðruyu arama bu sekýlde yaklasalým meseleye.

ben çok fazla calýstým derken kastetiðim þey 10 yýldýr sürekli bir fiil ömrümü hesaplamalarla geçirdim.

Benim borsaya ilk giriþ yýlýnda hazýrladýgým bir excel tablosu vardý a4 kagýdýna yazýcan cýkarýp cebýmde saklardým.

Yýllar sonra o kagýdý kaybetmiþtim buldum. Ne yazmýþým a4 e biliyormusun geçmiþe dönük hesap yapmýþým hesapta ayný su an senýn yaptýgýn gibi hissenin düzeltilmiþ fiyatlarýna bakarak su kadar para kazanmýþ olacaktým. extra olarak temettülerle alýnan lotlarýda tek tek hesaplamýþým toplam sermayem 1 milyon TL ye ulasmýs 4 tane hissede böyle bir hesap yapmýþým ve bu yatýrýmý yapacagým diye kagýdý cebýmde saklýyordum. Þimdi o kagýdý görünce gülmeye basladým.

Çünkü bende týpký sizler gibi düzeltilmiþ fiyatlarýn üstüne temettülerle alýnan lotlarý hesaplamýþým ve kendi kendime hayal kuruyormuþum meger ozmanlar Oysaki gerçek olan yahoodaki grafikler üzerinden bu hesabýn yapýlmasý gerekiyormuþ. doðal olarak su an mynetteký grafiklerin hepsi otomatýk olarak temettü dahil grafik anlamýna gelecek.

Yoksa niye iki grafik arasýnda fark olsun ? çünkü birinde fiyatlarý düzeltmiyor fiyatlarý düzeltmeyerek hesap yaptýgýnda temettülerini lota cevir hesapla yahoo üzerindeki grafikten %300 kazançmý cýkýyor. Hah þimdi mynetý aç iki tarýh arasýndaki fiyatýn % sine bak. oda %300 görünecektir.

Birisi otomatýk ekliyor (mynet) diðeri ise otomatýk eklemeden hesap ediyor (yahoo)

Ben bunlarý 5 sene oncesýndede hesap ettim þimdide hesap ederim. Çünkü ayný hesaplamayý bir sürü kiþiye yaptým.

Bu tartýsma ilk cýktýgýnda bana herkes karþýydý. Kendimle çeliþiyordum kendý kendýme erhan sen kesýn hata yapýyorsun bak okadar kiþi sana karþý diyordum beni kendýmden býle þüphe ettirdi bu hesaplamalar tekrar tekrar tekrar gece gunduz ayný hespalamalar üzerinden tekrarlar yaptým erha nsenýn matematýgýnde okadar ýyý degýldý kesýn býr hata yapýyorsun okadar ýnsan ýllaký býrseyler býýlýyordur hadi ama erhan borsada cok fazla geçmiþinde yok 30 yýllýk borsacýlardan dahamý ýyý býleceksýn derdim içimden. Kendimden okadar þüphe ettimki ODTU mezunu bir arkadaþýmaa hesaplamanýn doðru olup olmadýgýný sordum. Oda doðru oldugun söyledi. AMa ben hala þüpheleniyordum. kesin bir yeri kaçýrýyorum herhalde dedim. cunku okadar þiddetli karþý gelmeler vardý ki... Ýnsan kendinden þüphe ediyordu.

Ama yok tersten hesapla düzeden hesapla ordan hesapla burdan hesapla hesap hep ayný çýkýyor tonlarca kez saðlamasýný yaptým bu iþlerin. nihayetinde soyledýgýmýn doðru olduguna inanýyor gibiydim.

Bu sefer bu karþýtlardan 2 tanesýne hesaplama yapmasý için zorla ikna ettim. Hesap yaptýklarýnda ortaya çýkýverdi. Ulan bir dakýka bu nasýl oldu dedi ikiside.

Ýþte o noktada koptu filim özgüvenim yerine geldi. yaptýgým hesaplamanýn doðru oldugunu iyice anlamýþ oldum.

beyin fýrtýnasý mý arýyorsunuz eskiler bilir ama yeniler sanýrým yeni öðrenecek bu konu tarafýmdan kaç 100 kiþi ile tekrar tekrar hesaplandý ve tartýsýldý.

Merak eden bakabilir: http://www.hisse.net/forum/showthrea...15767&page=200

7. Erhan hocam kartondan 250k temettü geldi. Ancak gelen temettü ile bir karton dahi alamýyoruz.kagit temettü verdiði gunun sonrasý yaklaþýk negatif yüzde 4 geride.adam neden temettü den sonra satar anlamadým.bir bakabilir misiniz.tsk.

8. Erhan, þu an en uzun tuttuðun hisseyi ne kadar süredir tutuyorsun? Yada þöyle sorayým, hayatýnda en uzun ne kadar süre ile bir hisse tuttun?

Sayfa 20/91 ÝlkÝlk ... 1018192021223070 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •